ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ξάνθη: Φιλοζωική οργάνωση καταγγέλλει ότι 600 αδέσποτα σκυλιά ζουν στη χωματερή σε άθλιες συνθήκες

Τα ζώα βρίσκονται λίγο έξω από την Ξάνθη, σε χώρο όπου ήταν ο παλιός ΧΥΤΑ

Ξάνθη: Φιλοζωική οργάνωση καταγγέλλει ότι 600 αδέσποτα σκυλιά ζουν στη χωματερή σε άθλιες συνθήκες

Σε χωματερή έξω από την πόλη της Ξάνθης και σε άθλιες συνθήκες ζουν εκατοντάδες σκυλιά σύμφωνα με καταγγελία φιλοζωικής οργάνωσης της περιοχής.

Τα ζώα βρίσκονται λίγο έξω από την Ξάνθη, σε χώρο όπου ήταν ο παλιός ΧΥΤΑ, και η εικόνα που επικρατεί είναι τραγική. Στον χώρο υπάρχουν εκατοντάδες σκυλιά τα οποία ζουν εκεί σε άθλιες συνθήκες.

Ξάνθη: Δόθηκαν 30.000 ευρώ και στειρώθηκαν 150 ζώα

Η Μάρσα Δημοπούλου, ειδική γραμματέας για την προστασία των ζώων συντροφιάς μίλησε στην εκπομπή για την κατάσταση.

«Γνωρίζουμε το θέμα. Αυτό που κάνουμε είναι αυτό που καμία κυβέρνηση μέχρι τώρα δεν έχει κάνει ποτέ. Καμία κυβέρνηση δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα των ζώων εδώ και πολλά χρόνια. Εδώ και 1,5 χρόνο η Ειδική Γραμματεία προσπαθεί να βάλει τάξη σε αυτό που συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια στη χωρά μας. Από την πρώτη στιγμή που ενημερωθήκαμε για το συμβάν μεταβήκαμε στον χώρο, έγινε αυτοψία, μιλήσαμε με τους αρμόδιους δήμους, εκταμιεύθηκαν 30.000 ευρώ με τα οποία στειρώθηκαν, τσιπαρίστηκαν και εμβολιάστηκαν 150 ζώα, έγιναν εξετάσεις αίματος. Αυτά τα χρήματα τα έλαβε το φιλοζωικό σωματείο και προχώρησε σε συνεργασία με τους Δήμους και προχώρησε στη διαχείριση του προγράμματος. Έγινε συνεργασία με τους κτηνίατρους, με το φιλοζωικό σωματείο και τον δήμο Ξάνθης», είπε αρχικά.

«Σε δεύτερη φάση, με ενέργειες της Ειδικής Γραμματείας, δυο μεγάλοι βρετανικοί οργανισμοί βοήθησαν για να στειρωθούν αλλά 150 ζώα. […] Στειρώθηκαν άλλα 160 ζώα με τη βοήθεια φιλοζωικών σωματείων και οργανώσεων του εξωτερικού. Τα ζώα μετέβησαν εκεί γιατί προφανώς στο παρελθόν δεν έβρισκαν να φάνε. Μέσα στα όρια των Δήμων, έχουν οι Δήμοι δικαίωμα να επανατοποθετούν τα ζώα», συμπλήρωσε η Μ.Δημοπούλου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την Μ.Δημοπούλου, «Όταν επικοινώνησε η κ, Ζαφειριάδου μαζί μας μας κατέθεσε μία πρόταση. Αυτά τα ποσά βγήκαν βάσει αυτής της πρότασης. Το κράτος προσπαθεί να είναι στο πρόβλημα καθημερινά. Οι Δήμοι σε συνεργασία με την κ. Ζαφειριάδου το αποφάσισαν από κοινού».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.