
Απίστευτη είναι η «λεία» που εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ., κατά τη διάρκεια της εξάρθρωσης του κυκλώματος επιστροφών ΦΠΑ, τα μέλη του οποίου προέβαιναν σε συστηματικές απάτες σε βάρος του Δημοσίου, μέσω σύστασης «εικονικών» εταιρειών και δήλωσης ανύπαρκτων εικονικών και εμπορικών συναλλαγών.
Στο υλικό που δημοσίευσε η ΕΛ.ΑΣ. αναφορικά με την εξάρθρωση της πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης, φαίνεται πως έκρυβα σε νάιλον σακούλες τους πάκους με τα χαρτονομίσματά τους.
Δείτε βίντεο:
Συγκεκριμένα, όπως μπορούμε να δούμε στο βίντεο που δημοσιεύθηκε από την Ελληνική Αστυνομία, διακρίνονται οι σακούλες με τα χρήματα χωρισμένες σε πάκους μέσα σε μια μεγαλύτερη τσάντα.
Το ποσό που βρέθηκε… πρόχειρα τοποθετημένο μέσα σε σακούλες ανερχόταν στα περίπου 500.000 ευρώ, ενώ το συνολικό κέρδος της εγκληματικής οργάνωσης έφτανε τα 5 εκατ. ευρώ.

Εκτός από τα μετρητά που κατασχέθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκαν επίσης:

Για την αποδόμηση της οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν 18 μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα –κατά περίπτωση- για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη σχετικά με επιχορηγήσεις, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, παράβαση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας και παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τις φωτοβολίδες και τα πυροτεχνήματα. 
Σημειώνεται πως για αυτή την υπόθεση, κατηγορούνται 54 άτομα.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.