ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Κυψέλη: Ξεκινά η δίκη για την δολοφονία του 7χρονου Ανδρέα

Σοκάρουν τα φρικτά βασανιστήρια που είχε υποστεί το μικρό παιδί από την ίδια του την μητέρα

Κυψέλη: Ξεκινά η δίκη για την δολοφονία του 7χρονου Ανδρέα

Αναβιώνει τη Δευτέρα στην δικαστική αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών το φρικιαστικό έγκλημα στην Κυψέλη με θύμα τον 7χρονο Ανδρέα.

Το κατηγορητήριο της μητέρας αποκαλύπτει τα φρικτά βασανιστήρια που έζησε το παιδί τις τελευταίες ώρες του.

Η υπόθεση θανάτου του 7χρονου Ανδρέα που βρέθηκε θαμμένος στην ταράτσα του σπιτιού όπου έμενε με τη μητέρα και τον πατριό του στην Κυψέλη είχε προκαλέσει ανατριχίλα. Για το έγκλημα είχαν συλληφθεί η μητέρα του και ο πρώην σύντροφός της. Αφού τον σκότωσε, γιατί όπως είπε έκανε φασαρία, τον έθαψε στην ταράτσα του σπιτιού και μετά κουβαλούσε επί πέντε χρόνια τα οστά του παιδιού σε εργαλειοθήκη.

Η μητέρα του 7χρονου θα είναι η μοναδική κατηγορούμενη που θα καθίσει τη Δευτέρα στο εδώλιο του δικαστηρίου στη δίκη για ένα από τα πιο σοκαριστικά εγκλήματα των τελευταίων ετών.

Τα βασανιστήρια στον μικρό Ανδρέα λίγο πριν καταλήξει

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η μητέρα του παιδιού ήταν μπροστά όταν ο πρώην σύντροφός της σκότωσε και έθαψε το παιδί στην ταράτσα. Είχαν αφήσει το αγοράκι, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, νηστικό και με ελάχιστο νερό επί δύο ημέρες. Τα όσα βασανιστικά έζησε το παιδί την ημέρα του θανάτου του προκαλούν φρίκη.

 «Τον υποχρέωσε την ημέρα του θανάτου από κοινού με τον σύντροφό της εν είδει τιμωρίας και ενδεχομένως με ακινητοποιημένα τα χέρια του να στέκεται όρθιος στον τοίχο σε μια γωνιά του σπιτιού επί πολλές ώρες, με συνέπεια το θύμα να περιέλθει σε κατάσταση έντονης ψυχικής και σωματικής αδυναμίας και δεν αφαίρεσε την μονωτική ταινία, πάχους πέντε εκατοστών, που είχε τοποθετήσει στο παιδί ο σύντροφός της προκαλώντας έτσι στον ανήλικο ασφυξία», αναφέρει το κατηγορητήριο.

Το παιδί πέθαινε και η μητέρα, σύμφωνα με τις καταθέσεις, έπαιζε παιχνίδια στον υπολογιστή. Η αποκάλυψη του εγκλήματος έγινε μετά από μία πληροφορία στην αστυνομία τον περασμένο Φεβρουάριο. Γρήγορα ανακάλυψαν ότι κανείς δεν είχε δει τον μικρό Ανδρέα για πέντε χρόνια.

Η μητέρα σε όσους τη ρωτούσαν απαντούσε ότι έμενε στην Πολωνία με τον πατέρα του. Από την ημέρα της σύλληψής της όλοι αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν να βλέπει νεκρό το παιδί και να μην καταγγέλλει τον δολοφόνο του. Πώς είναι δυνατόν επί πέντε χρόνια να καλύπτει ένα έγκλημα, καθώς η ίδια ισχυρίζεται ότι δεν άγγιξε το παιδί.

Υπενθυμίζεται πως ο 33χρονος Πολωνός σύντροφος της μητέρας αυτοκτόνησε μέσα στο κελί του τον Μάρτιο του 2022, δίπλα του βρέθηκε ένα σεντόνι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.