ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Λάρισα: Απάτη «μαμούθ» με λεία 194.000 ευρώ μέσω phishing

Ο επιχειρηματίας είχε συμφωνήσει με το συγγενικό του πρόσωπο να του δανείσει ένα σημαντικό ποσό κι έτσι, δεν υποψιάστηκε κάτι

Λάρισα: Απάτη «μαμούθ» με λεία 194.000 ευρώ μέσω phishing

Με πολλή προσοχή ερευνούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας την απάτη «μαμούθ» με θύμα έναν επιχειρηματία στη Λάρισα, από τους λογαριασμούς του οποίου έκανε φτερά ένα τεράστιο χρηματικό ποσό. Αυτό που εξετάζουν, είναι αν ο δράστης γνώριζε ότι το θύμα σκόπευε να διευκολύνει οικονομικά έναν συγγενή του.

Ο επιχειρηματίας είχε συμφωνήσει με το συγγενικό του πρόσωπο να του δανείσει ένα σημαντικό ποσό κι έτσι, δεν υποψιάστηκε κάτι, όταν δέχθηκε τηλεφώνημα το απόγευμα της Παρασκευής από έναν άγνωστο που του συστήθηκε ως λογιστής του συγγενούς του. Έτσι, του έδωσε τους κωδικούς των ηλεκτρονικών συναλλαγών του παραχωρώντας του έτσι πρόσβαση στις καταθέσεις του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Λίγες ώρες αργότερα, το θύμα διαπίστωσε με τρόμο ότι από τους λογαριασμούς του είχαν γίνει διαδοχικές μεταφορές χρημάτων, με αποτέλεσμα οι απατεώνες να του αρπάξουν συνολικά 193.900 ευρώ! Μετά την καταγγελία του, η Ασφάλεια ερευνά την υπόθεση, αλλά θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να βρεθεί η άκρη του νήματος, καθώς τα ποσά έχουν μεταφερθεί σε πολλούς λογαριασμούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.