ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Λάρισα: Ιερόσυλοι ξήλωσαν το δάπεδο της Μονής των Αγίων Θεοδώρων για να βρουν λίρες

Η Μονή των Αγίων Θεοδώρων έχει χαρακτηριστεί ιστορικό και διατηρητέο μνημείο

Λάρισα: Ιερόσυλοι ξήλωσαν το δάπεδο της Μονής των Αγίων Θεοδώρων για να βρουν λίρες

Στο στόχαστρο ιερόσυλων οι οποίοι δεν δίστασαν να σκάψουν στο εσωτερικό της εκκλησίας, για να βρουν λίρες, βρέθηκε η Μονή των Αγίων Θεοδώρων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία η δράση έγινε αντιληπτή από υπάλληλο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, καθώς αυτήν την περίοδο πραγματοποιούνταν στον ναό εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των τοιχογραφιών.

Σύμφωνα λοιπόν με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, άγνωστοι δράστες προχώρησαν σε λαθρανασκαφή στη μονή των Αγ. Θεοδώρων Ραψάνης και για τον λόγο αυτόν ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Τεμπών

Αστυνομικοί μετέβησαν στη Μονή όπου τους ανέμενε υπάλληλος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας διευκρινίζοντας ότι στον ναό έως τις 12 Ιουλίου πραγματοποιούνταν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των τοιχογραφιών ,ενώ δεν υπήρχαν εικόνες ή άλλα κειμήλια που θα μπορούσαν να κλαπούν.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν λαθρανασκαφή μικρού βάθους εσωτερικά του νάρθηκα στο Βορειοδυτικό τμήμα του πλακόστρωτου δαπέδου, ενώ είχε προηγηθεί αφαίρεση ορισμένων πλακιδίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Μονή των Αγίων Θεοδώρων οικοδομήθηκε το 1778, ενώ με απόφαση του Υπ. Πολιτισμού έχει χαρακτηριστεί ιστορικό και διατηρητέο μνημείο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.