Δημοκρατία έχουμε, ότι θέλουμε λέμε, έτσι Αλέξη;

Λέσβος: Οι Τούρκοι αδιαφορούν και προχωρούν στην αλιεία εντός των χωρικών μας υδάτων

Τρία τουρκικά αλιευτικά βρέθηκαν στη θαλάσσια περιοχή απέναντι από τον Μανταμάδο

Λέσβος: Οι Τούρκοι αδιαφορούν και προχωρούν στην αλιεία εντός των χωρικών μας υδάτων

Οι Τούρκοι φέρεται να αδιαφορούν για την Ευρωπαϊκή και Εθνική αλιευτική νομοθεσία και προχωρούν στην αλιεία εντός των χωρικών υδάτων της Ελλάδας.

Ειδικότερα, τρία τουρκικά αλιευτικά βρέθηκαν στη θαλάσσια περιοχή απέναντι από τον Μανταμάδο και καταγράφηκαν από κάμερα να ανεβάζουν δίχτυα.

Σύμφωνα με ανάρτηση του πραγματογνώμονα Ναυτιλίας, Νικόλαου Σπανού, τα εν λόγω αλιευτικά επιχείρησαν σήμερα στις 18:05. Ο ίδιος κάνει λόγο για λεηλασία του θαλάσσιου πλούτου, που πλήττει άμεσα τους Έλληνες και προσβάλλει την εθνική μας κυριαρχία. Στην ίδια ανάρτηση συμπεριλαμβάνεται και σχετικό βίντεο.

Η ανάρτηση του Νικόλαου Σπανού
«Παράνομη αλιεία στη Λέσβο – τρία τουρκικά γρι-γρι εντός ΕΧΥ.
Όπως καταγράφεται στο συνημμένο βίντεο, τρία τουρκικά αλιευτικά τύπου γρι-γρι επιχειρούν σήμερα, περίπου στις 18:05, στη θαλάσσια περιοχή απέναντι από τον Μανταμάδο Λέσβου, σε απόσταση αναπνοής από τις ακτές και εντός ελληνικών χωρικών υδάτων (ΕΧΥ). Τα δύο φαίνονται ξεκάθαρα να ανεβάζουν δίχτυα. Μετά από τρεις νύχτες έντονου σεληνόφωτος—όταν δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν φώτα—εργάζονται και την ημέρα, κατά παράβαση της Ευρωπαϊκής και Εθνικής αλιευτικής νομοθεσίας.
Η πρακτική αυτή λεηλατεί τον θαλάσσιο πλούτο μας, πλήττει άμεσα τους Έλληνες αλιείς και προσβάλλει την εθνική μας κυριαρχία.
Απαιτείται άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων αρχών (Λιμενικό Σώμα–ΕΛ.ΑΚΤ., ΥΝΑΝΠ) για έλεγχο και επιβολή του νόμου». spanos.jpg

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.