ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Λήμνος: Το Λιμενικό διέσωσε 40 παράνομους μετανάστες – Συνελήφθη ο διακινητής

Το Λιμενικό ενημερώθηκε από τον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης «112»

Λήμνος: Το Λιμενικό διέσωσε 40 παράνομους μετανάστες – Συνελήφθη ο διακινητής

Το Λιμενικό προχώρησε σήμερα στον εντοπισμό και τη διάσωση 40 παράνομων μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Λήμνου.

Ειδικότερα, ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος από τον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης «112», για παροχή συνδρομής σε ιστοφόρο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Στο σημείο έσπευσαν παράκτιο περιπολικό σκάφος και ναυαγοσωστικό σκάφος, ενώ δεσμεύτηκαν και τρία (03) παραπλέοντα πλοία. Από ξηράς επιχείρησαν δύο (02) περιπολικά οχήματα του Λιμενικού.

Το ναυαγοσωστικό σκάφος εντόπισε το ιστιοφόρο σε δυσχερή θέση λόγω μηχανικής βλάβης και απώλειας χειρισμών πηδαλίου, ενώ οι 40 επιβαίνοντες αρχικά μετεπιβιβάστηκαν σε αυτό και στη συνέχεια στο παράκτιο περιπολικό σκάφος, με το οποίο μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Μυτιλήνης, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ανακοίνωση του Λιμενικού.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 33χρονος εκ των ανωτέρω αλλοδαπών ως χειριστής του εν λόγω Ι/Φ σκάφους και διακινητής των υπολοίπων, ενώ κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο που είχε στην κατοχή του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη συμμετοχή του συλληφθέντα και σε άλλες υποθέσεις, όπως επίσης και την συνεργασία του με έτερα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.