Ληστεία στη Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οι δυο δράστες – Η «μάχη» που έδωσε μαζί τους ο ιδιοκτήτης

Η κινηματογραφική ληστεία έγινε χθες το μεσημέρι σε βιοτεχνία στη Νέα Ευκαρπία Θεσσαλονίκης

Ληστεία στη Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οι δυο δράστες – Η «μάχη» που έδωσε μαζί τους ο ιδιοκτήτης

Ενώπιον του εισαγγελέα αναμένεται να βρεθούν οι δύο κατηγορούμενοι για την κινηματογραφική ληστεία που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, στην περιοχή της Νέας Ευκαρπίας, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για δύο άντρες Ρομά, ηλικίας 41 και 45 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν μέσα σε λίγες ώρες από τους αστυνομικούς που είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους και κατάφεραν να τους περάσουν χειροπέδες το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Oι κινήσεις τους από την στιγμή που έφτασαν στη βιοτεχνία με είδη συσκευασίας και ο ένας εκ των δύο «μπούκαρε» με σκοπό να αποσπάσει χρήματα, έως και την επεισοδιακή αποχώρησή τους με τον ιδιοκτήτη να καταλήγει εντός του οχήματος και να ξεκινάει μία «τρελή» πορεία, έχουν καταγραφεί καρέ – καρέ από τις κάμερες ασφαλείας της βιοτεχνίας.

Παράλληλα, η περιγραφή που έδωσε ο 33χρονος ιδιοκτήτης, σε συνδυασμό με όσα κατέθεσε στους αστυνομικούς ο πελάτης – αυτόπτης μάρτυρας, συνεισέφεραν τα μέγιστα στην έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για να εντοπιστούν και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 41χρονος φέρεται να είναι αυτός που “μπούκαρε” στην βιοτεχνία με σκοπό να βρει χρήματα και να γίνει «καπνός», ενώ ο 45χρονος συνεργός του φαίνεται ότι ήταν αυτός που τον περίμενε στη θέση του οδηγού στο μαύρο αυτοκίνητο, μάρκας Μερσέντες, για να διαφύγουν. Στα χέρια της αστυνομία έπεσε πρώτα ο 41χρονος, ενώ λίγο αργότερα εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο 45χρονος.

Το χρονικό της ληστείας

Το ρολόι έδειχνε 2 το μεσημέρι όταν ο 33χρονος ιδιοκτήτης της βιοτεχνίας με είδη συσκευασίας, στην περιοχή της Νέας Ευκαρπίας, στη Θεσσαλονίκη, έμπαινε στο γραφείο της εταιρείας του για να πάρει δέκα ευρώ από το ταμείο προκειμένου να τα δώσει ρέστα στον πελάτη που εξυπηρετούσε για να ολοκληρωθεί η μεταξύ τους συναλλαγή.

Έκπληκτος αντίκρισε μέσα στον χώρο έναν άγνωστο άνδρα να κρατά ένα «μάτσο» χαρτονομίσματα στα χέρια του, τα οποία υπολογίζονται περίπου στα 500 ευρώ και τα είχε αποσπάσει δευτερόλεπτα πριν από συρτάρι του γραφείου. Ο δράστης φέρεται να εκμεταλλεύτηκε την απουσία ανθρώπων στην είσοδο της επιχείρησης και κατάφερε να «τρυπώσει» ανενόχλητος και χωρίς να τον αντιληφθεί κανείς, με σκοπό να πάρει όσα χρήματα βρει και να γίνει γρήγορα «καπνός». Ωστόσο, τα όσα ακολούθησαν στη συνέχεια, χάλασαν τα σχέδιά του. 20220701_150337_0_

Η κλοπή που έγινε ληστεία!

Ο δράστης μπορεί να κατάφερε να μπει ανενόχλητος στην επιχείρηση, όμως τα πράγματα ήρθαν τελείως διαφορετικά από όσο περίμενε. «Τι θες εδώ μέσα ρε; Φύγε γρήγορα, τι θες εδώ μέσα;», ήταν τα λόγια που είπε φωνάζοντας ο ιδιοκτήτης προς τον δράστη, κάτι το οποίο κινητοποίησε αμέσως τον μοναδικό πελάτη εκείνη την ώρα της εταιρείας που δεν έμεινε με «σταυρωμένα» τα χέρια καθώς, όπως είπε «αμέσως κατάλαβα ότι γίνεται ληστεία».

Μόλις ο άντρας ξεκίνησε να τρέχει προς την πόρτα της εξόδου, ο πελάτης μπήκε μπροστά για να του κλείσει τον δρόμο και τον κλώτσησε με δύναμη με αποτέλεσμα να πέσει με φόρα πάνω σε σίδερα που υπήρχαν στον χώρο, να χτυπήσει το κεφάλι του και να πέσει ζαλισμένος στο έδαφος. 20220701_151004

«Τότε έτρεξε και ο Κώστας, ο ιδιοκτήτης, ο οποίος είναι ψηλός και γεροδεμένος και πριν προλάβει ο δράστης να σηκωθεί, του έκανε «κεφαλοκλείδωμα» και τον έσυρε μέχρι έξω. Του λέει «πέταξε τα λεφτά» και αυτός ξεκίνησε να τα πετάει στο έδαφος. Την ώρα που γινόταν αυτό το επεισόδιο, εμφανίστηκε στον δρόμο μία μαύρη μερσεντές η οποία σταμάτησε ακριβώς μπροστά μας και την οδηγούσε ένας γεροδεμένος τύπος. Μας λέει «αφήστε τον θα τον πάρω εγώ», σε επιτακτικό τόνο σαν να ήταν της Ασφάλειας. Τόσο εγώ όσο και ο Κώστας αντιληφθήκαμε ότι κάτι δεν ήταν σωστό και του είπαμε ‘άσε μας ρε φίλε, σήκω και φύγε’», περιγράφει ο αυτόπτης μάρτυρας.

Όπως λέει στη συνέχεια, «αυτός που είχε πιάσει από το κεφάλι ο Κώστας, άνοιξε την πίσω πόρτα της μερσεντές για να μπει μέσα. Ο ιδιοκτήτης δεν τον άφηνε και αναγκαστικά μπήκε μαζί του όπως τον είχε «κεφαλοκλείδωμα». Ο τύπος μπροστά που οδηγούσε, πατάει ξαφνικά γκάζι – χωρίς να τολμήσει να κάνει κάτι παραπάνω γιατί ήμασταν δύο – και φεύγει «βολίδα» προς τον κάτω δρόμο, με τον Κώστα να είναι μισός μέσα και μισός έξω από το αυτοκίνητο», σημειώνει.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως οι δράστες, «έσερναν» με το αυτοκίνητο τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης για τουλάχιστον ένα χιλιόμετρο, ενώ οι αρχικές μαρτυρίες έλεγαν ακόμη και για απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων. Κανείς μέχρι τώρα δεν γνωρίζει γιατί δεν σταμάτησαν νωρίτερα το αυτοκίνητο ούτως ώστε να φύγει ο 33χρονος, όμως εκτιμάται ότι έψαχναν το κατάλληλο σημείο για να μπορέσουν να διαφύγουν γρήγορα.

Ο 33χρονος βγήκε τελικά από το όχημα στο ύψος του Τιτάν και κάνοντας οτοστόπ κατάφερε να επιστρέψει στην επιχείρησή του ελαφρά τραυματισμένος.

«Εγκατέλειψε το όχημα μόλις κατάλαβε ότι τον πάνε στα μέρη τους για να τον καθαρίσουν»

«Μόλις γύρισε μου είπε ότι πήγαν μέχρι την περιοχή του Τιτάν. Στη διαδρομή ο ένας τον δάγκωσε στο χέρι και ο πιο εύσωμος του έδωσε μία μπουνιά από το παράθυρο στα πλευρά. Εγκατέλειψε το όχημα όταν αντιλήφθηκε ότι τον πηγαίνουν προς τα μέρη τους για να τον καθαρίσουν και έκανε οτοστόπ από το Τιτάν, για να φτάσει τελικά πίσω με ένα μηχανάκι που οδηγούσε κάποιος που σταμάτησε για να τον βοηθήσει», σημειώνει ο αυτόπτης μάρτυρας και πελάτης της επιχείρησης.

Όπως περιέγραψε ο πατέρας του 33χρονου, ο γιος του ήταν μαζί με έναν πελάτη στο πίσω μέρος της επιχείρησης που βρίσκεται η αποθήκη και έβλεπαν κάποια υλικά. «Μόλις πήγε μέσα στο γραφείο να πάρει ρέστα για να του δώσει, τον βλέπει να σκαλίζει το ταμείο. Αυτός πήρε τα λεφτά και άρχισε να τρέχει, ενώ ο πελάτης τον χτύπησε με κλωτσιά και τον έριξε κάτω και σκόρπισαν τα χρήματα. Ο πελάτης τα μάζευε και ο γιος μου πλάκωσε τον άλλον. Μετά πήραν τον γιο μου μαζί τους μέσα στο αμάξι, δεν ξέρω πώς και πήγαν προς το Τιτάν. Δεν ξέρω πώς διέφυγε, αλλά τον γύρισε πίσω ένας περαστικός με μηχανάκι. Δεν είχε σοβαρά τραύματα μόνο μια μεγάλη μελάνια από δάγκωμα στο χέρι», ανέφερε ο πατέρας του θύματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ιδιοκτήτης μεταφέρθηκε ελαφρά τραυματισμένος με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.