ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Λουτράκι: Πέντε μαθητές Λυκείου τραυματίστηκαν από κροτίδα που έπεσε σε στέγαστρο σχολείου

Τραυματίστηκαν ένας μαθητής 16 χρονών και τέσσερις μαθητές ηλικίας 18 ετών

Λουτράκι: Πέντε μαθητές Λυκείου τραυματίστηκαν από κροτίδα που έπεσε σε στέγαστρο σχολείου

Στο προαύλιο του 2ου ΕΠΑΛ Λουτρακίου, 5 μαθητές τραυματίστηκαν από κροτίδα, που έριξε άγνωστος την ώρα του διαλείμματος, σε στέγαστρο από υλικό ελενίτ.

Το περιστατικό έγινε στο μπροστινό προαύλιο της σχολικής μονάδας και τραυματίστηκαν ένας μαθητής 16 χρονών και τέσσερις μαθητές ηλικίας 18 ετών. Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ο ένας 18χρονος με ελαφρύ τραύμα στο κεφάλι και οι υπόλοιποι με προβλήματα στην ακοή.

Ο τραυματισμός του ενός 18χρονου στο κεφάλι προκλήθηκε από τα θραύσματα του ελενίτ, τα οποία εκσφενδονίστηκαν στο σημείο που καθόταν η παρέα των μαθητών.

«Ευτυχώς είναι ελαφριά τα τραύματα και είναι καλά τα παιδιά. Αυτό είναι που μας ενδιαφέρει» λέει η διευθύντρια του σχολείου και προσθέτει «φαίνεται ότι κάποιος απ’ έξω πέταξε κροτίδα, δυναμιτάκι, ακούστηκε ένας πολύ δυνατός θόρυβος και έσπασε το ελενίτ που ήταν από πάνω στο στέγαστρο που κάθονται τα παιδιά εκεί στο διάλειμμα. Άνοιξε τρύπα στο ελενίτ και από τα θραύσματα τραυματίστηκε ένα παιδάκι. Τα άλλα τέσσερα παιδιά έχουν πρόβλημα με την ακοή. Δυστυχώς θα υποστούν μια ταλαιπωρία».

Με το που έγινε το συμβάν όπως μας λέει η διευθύντρια του σχολείου «ειδοποιήσαμε αμέσως τους γονείς των τεσσάρων παιδιών και πήγαμε κατευθείαν τα παιδιά στο νοσοκομείο Κορίνθου αλλά δεν είχε ωτορινολαρυγγολόγο και θα τα πήγαιναν οι γονείς μετά σε κάποιον».

Αμέσως έσπευσαν στο σχολείο άντρες του τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου καθώς και πλήρωμα με διασώστες του ΕΚΑΒ. «Κάλεσα την αστυνομία, ήρθαν, δώσαμε και καταθέσεις. Τυφλό χτύπημα ήταν αυτό. Το πέταξε κάποιος απ’ έξω γιατί ήμασταν στο διάλειμμα και μπροστά ήταν και τρεις καθηγητές. Θα μπορούσαμε να χτυπήσουμε όλοι. Θα μπορούσε να είναι πολύ σοβαρό. Εμείς κάνουμε όλα τα παιδαγωγικά μέτρα του Υπουργείου Παιδείας, οι υποδομές των σχολείων ανήκουν στον δήμο. Το πρώτο μέλημα είναι να είναι καλά τα παιδιά, να γυρίσουν στο σχολείο υγιή. Ο ένας μαθητής ήδη επέστρεψε σήμερα στο σχολείο».

Ένας καθηγητής του σχολείου επισημαίνει ότι «είναι καλά τα παιδιά, ήταν αμυχές τα τραύματα». Όπως εξηγεί το δυναμιτάκι έπεσε «πάνω σε ένα πολύ παλιό ελενίτ, ένα σκέπαστρο που είναι ένας χώρος όπου συγκεντρώνονται τα παιδιά όταν βρέχει, όταν κάνει κρύο. Κάποιος πέταξε εκεί ένα δυναμιτάκι, έχει ξαναγίνει. Αυτή τη φορά –δεν ξέρω γιατί, δεν μπορώ να καταλάβω, ήταν πιο δυνατό αυτό που πέταξαν;- έπεσε πάνω στο συγκεκριμένο ελενιτ και άνοιξε τρύπα και από τα θραύσματα τραυματίστηκε ένας μαθητής και τρεις μαθητές είχαν μικροπροβλήματα με την ακοή τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ζαλίζονται ακόμα, ακούνε θορύβους. Και άλλος ένας μαθητής τελικά αντιμετωπίζει πρόβλημα με την ακοή καθώς μας ενημέρωσαν οι γονείς του ότι όταν έφτασε σπίτι του είχε και εκείνος πρόβλημα με τα αυτιά του».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.