ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μακάμπι Τελ Αβίβ: Ποινή φυλάκισης 9 μηνών με τριετή αναστολή στους Ισραηλινούς οπαδούς

Για κατοχή φωτοβολίδων και κατοχή μηχανισμών εκτόξευσης

Μακάμπι Τελ Αβίβ: Ποινή φυλάκισης 9 μηνών με τριετή αναστολή στους Ισραηλινούς οπαδούς

Σε ποινή φυλάκισης εννέα μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκαν, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, δέκα φίλαθλοι της Μακάμπι Τελ Αβίβ οι οποίοι συνελήφθησαν εχθές το απόγευμα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πριν από τον ευρωπαϊκό αγώνα με την ομάδα του Άρη.

Εις βάρος τους η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για παράβαση του αθλητικού νόμου για την οπαδικη βία, για κατοχή φωτοβολίδων και κατοχή μηχανισμών εκτόξευσης, ενώ από τα συνολικά 15 άτομα που συνελήφθησαν, προέκυψε ότι οι πέντε ήταν ανήλικοι και αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι να δικαστούν στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων, σε τακτική δικάσιμο.

Το δικαστήριο έκρινε ότι οι δέκα ενήλικοι φίλαθλοι, οι περισσότεροι κάτω των 21 ετών, είναι ένοχοι για κατοχή φωτοβολίδων και βεγγαλικών, ενώ τους αθώωσε για την πρώτη πράξη.

Έκρυβαν στα εσώρουχα κροτίδες και πυρσούς

Όπως κατέθεσαν οι δύο από τους αστυνομικούς που πραγματοποίησαν τον έλεγχο στους δέκα νεαρούς, όλοι τους είχαν κρυμμένα στα εσώρουχά τους φωτοβολίδες, κροτίδες αλλά και πυρσούς, ενώ δεν προέβαλαν καμία αντίσταση κατά τη διάρκεια του ελέγχου.

Μάλιστα, όπως κατέθεσε χαρακτηριστικά ο αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ, όλα τα άτομα είχαν πυρσούς αποσπώμενους στα εσώρουχα τους «και αυτό φαίνονταν από μακρυά καθώς περπατούσαν πολύ παράξενα. Τους καταλάβαμε κατευθείαν, ήταν συνεργάσιμοι και δεν προέβαλαν καμία αντίσταση».

Οι δύο αστυνομικοί που κατέθεσαν, εξήγησαν ότι οι έλεγχοι έγιναν σε όλους τους οπαδούς της Μακάμπι Τελ Αβίβ και όχι στοχευμένα στα άτομα που συνελήφθησαν.

Ζήτησαν συγνώμη και υποστήριξαν ότι δεν γνώριζαν ότι ήταν παράνομο

Όλοι οι κατηγορούμενοι αποδεχθηκαν την κατηγορία της κατοχής και κατά τη διάρκεια της απολογίας τους ζήτησαν συγγνώμη, τονίζοντας πως δεν γνώριζαν ότι είναι παράνομη η πράξη τους. Όπως είπαν οι περισσότεροι, αγόρασαν τις κροτίδες, τους πυρσούς και τις φωτοβολίδες, από καταστήματα που τους υπέδειξαν φίλαθλοι του Άρη, τα οποία βρίσκονται κοντά στον Λευκό Πύργο.

«Ο άνθρωπος από το μαγαζί που τα αγοράσαμε μας είπε ότι είναι νόμιμο να τα χρησιμοποιήσουμε. Λυπάμαι πολύ για αυτό που έγινε και ζητάω συγγνώμη», ανέφερε ο πρώτος κατηγορούμενος, ενώ ο δεύτερος είπε ότι η αστυνομία τους φέρθηκε πολύ καλά και ότι δεν πρόκειται να ξανά κάνει το ίδιο λάθος. «Πήρα ένα μάθημα ζωής και ζητάω συγνώμη», είπε.

Ο τρίτος κατηγορούμενος ανέφερε ότι είναι στρατιώτης και ότι ήρθε με άδεια να δει τον ποδοσφαιρικό αγώνα, εκφράζοντας την λύπη του για την τροπή που πήραν τα πράγματα, ενώ ο τέταρτος ζήτησε συγγνώμη και παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος.

Ο πέμπτος κατηγορούμενος ανέφερε ότι ήρθε στην Ελλάδα για να περάσει όμορφα με τους φίλους του πριν καταταχθεί στον στρατό και το μόνο που θέλει είναι να επιστρέψει στην πατρίδα του, με τον επόμενο νεαρό να δηλώνει πως δεν πρόκειται να ξανακάνει ένα τέτοιο λάθος.

«Μας είπαν ότι είναι νόμιμο να αγοράσουμε όλοι κροτίδες. Πήγαμε λουλούδια στο σημείο που δολοφονήθηκε το παιδί, ο Άλκης, και κάποιοι φίλαθλοι του Άρη μας είπαν ότι μπορούμε να αγοράσουμε.

Τα προμηθευτήκαμε από ένα μικρό κατάστημα, κοντά στον Λευκό Πύργο. Επειδή είμαι στρατιώτης, φρόντισα να ρωτήσω ξανά αν υπάρχει πρόβλημα με την νομοθεσία και μου είπαν πως δεν υπάρχει κανένα θέμα», είπε ο έβδομος κατηγορούμενος.

«Δεν ήξερα ότι ήταν παράνομο γιατί πουλάνε όλα τα μαγαζιά. Αν ήξερα ότι είναι παράνομο δεν θα το έκανα. Είμαστε φιλοξενούμενοι και ήρθαμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα για να περάσουμε καλά και δεν περιμέναμε ότι θα έχουμε τέτοια προβλήματα». ανέφερε ο επόμενος κατηγορούμενος.

«Ζητώ συγνώμη, εγώ ρώτησα στα μαγαζιά και μας είπαν ότι είναι νόμιμα. Αν μας έλεγαν το αντίθετο δεν θα το αγόραζα. Είμαστε διακοπές, σε ξένη χώρα και δεν θα δημιουργούσα ποτέ πρόβλημα. Προφανώς δεν ήξερα ότι ήταν παράνομο», τόνισε ο ένατος νεαρός.

«Ποτέ δεν έκανα κάτι παράνομο στη ζωή μου. Εμείς ταξιδεύαμε, κάναμε βόλτες στην πόλη και μας είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με αυτά που αγοράσαμε και ότι μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε.

Είμαι πατέρας ενός παιδιού, είμαι στον στρατό, δεν θα έκανα κάτι παράνομο και δεν θέλω στη ζωή μου τέτοια πράγματα. Ζητώ συγνώμη», σημείωσε ο τελευταίος κατηγορούμενος.

Δεν είναι οργανωμένοι οπαδοί, υποστήριξαν οι δικηγόροι

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων, ανέφεραν ότι οι φίλαθλοι των δύο ομάδων είναι αδελφοποιημένα σωματεία και, μάλιστα, πήγαν όλοι μαζί να αφήσουν λουλούδια στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Άλκης.

Επίσης, υποστήριξαν ότι από πολλά μαγαζιά μπορούν να προμηθευτούν νόμιμα τέτοια αντικείμενα. Ανέφεραν ότι θα τα χρησιμοποιουσαν μόνο σε περίπτωση πρόκλησης. Κανένας δεν γνώριζε ότι ήταν παράνομα να τα έχουν στην κατοχή τους και έβλεπαν τους φιλάθλους του Άρη να τα έχουν.

Επίσης, στο Ισραήλ, όπως είπαν, χρειάζεται ειδική άδεια και μόλις πήγαν να τα προμηθευτούν από καταστήματα της Θεσσαλονίκης, δεν τους ζήτησαν κάτι, οπότε θεώρησαν ότι ήταν νόμιμο.

Κανένας δεν είναι οργανωμένους οπαδός της Μακάμπι Τελ Αβίβ αλλά ήρθαν με την παρέα τους για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι, ανέφεραν οι συνήγοροι υπεράσπισης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δέκα κατηγορούμενοι ζήτησαν να γίνει το δικαστήριο σήμερα και να μην αναβληθεί, προκειμένου να μπορέσουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.