ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μάτι: Αναβλήθηκε η συζήτηση για την πρώτη ομαδική αγωγή των συγγενών θυμάτων – Το ποσό που διεκδικούν

«Δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι», δήλωσαν οι νομικοί παραστάτες

Μάτι: Αναβλήθηκε η συζήτηση για την πρώτη ομαδική αγωγή των συγγενών θυμάτων – Το ποσό που διεκδικούν

Αναβλήθηκε για τις 25 Νοεμβρίου η συζήτηση στο τριμελές διοικητικό πρωτοδικείο της πρώτης ομαδικής αγωγής αποζημίωσης που έχουν καταθέσει συγγενείς θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018.

Είκοσι επτά συγγενείς θυμάτων και πυρόπληκτοι διεκδικούν συνολικά περίπου 8,5 εκατομμύρια ευρώ από το ελληνικό δημόσιο για ηθική βλάβη, ψυχική οδύνη και τις καταστροφές που υπέστησαν από την καταστροφική πυρκαγιά.

«Δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι», δήλωσαν οι νομικοί παραστάτες

Η υπόθεση είχε προσδιοριστεί να συζητηθεί σήμερα, όμως οι νομικοί παραστάτες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των Δήμων Μαραθώνα, Ραφήνας-Πικερμίου και Πεντέλης δήλωσαν ότι δεν ήταν έτοιμοι να καταθέσουν τους σχετικούς φακέλους.

Οι προσφεύγοντες στρέφονται κατά του ελληνικού Δημοσίου, της Περιφέρειας Αττικής και των Δήμων Μαραθώνος, Ραφήνας – Πικερμίου και Πεντέλης, αποδίδοντάς τους μεταξύ άλλων σοβαρά επιχειρησιακά λάθη, έλλειψη της προβλεπόμενης προληπτικής εναέριας επιτήρησης, καθυστερημένη κινητοποίηση και υποτίμηση του κινδύνου από τις αρμόδιες αρχές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο δικηγόρος των προσφευγόντων Αλέξανδρος Παπαστεριόπουλος μετά την αναβολή δήλωσε ότι «προκαλεί απορία και αγανάκτηση 4 χρόνια μετά να βραδύνει η δικαιοσύνη σε μια ξεκάθαρη υπόθεση», σημειώνοντας πως «αποτελεί πάγια πρακτική του Δημοσίου να μην καταθέτει φάκελο επικαλούμενο φόρτο εργασίας αφού σπάνια δικάζεται ερήμην».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.