ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μεξικό: Πυροβολισμοί σε τέσσερα μπαρ – Ένας νεκρός και έξι τραυματίες

Μακελειό στο Μεξικό

Μεξικό: Πυροβολισμοί σε τέσσερα μπαρ – Ένας νεκρός και έξι τραυματίες

Πυροβολισμοί σε τέσσερα μπαρ σημειώθηκαν στο Μεξικό το βράδυ της Παρασκευής, από τους οποίους σκοτώθηκε ένα άτομο, ενώ άλλα έξι τραυματίστηκαν. 

Τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι δύο από τα καταστήματα που υπέστησαν επιθέσεις δέχθηκαν απειλές από κακοποιούς μερικές ημέρες νωρίτερα.

«Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν κι ένας σκοτώθηκε από σφαίρα», ανέφεραν οι Αρχές του Μεξικού, σε μια λακωνική ανακοίνωσή τους στα social media. Πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε τέσσερα μπαρ, με τα πυρά να προκαλούν πανικό σε θαμώνες και κατοίκους της περιοχής. Σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα της Κιντάνα Ρο, συνελήφθη ένας ύποπτος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοια επεισόδια αναφέρονται σε θέρετρα στις μεξικανικές ακτές στην Καραϊβική εδώ και πάνω από μια δεκαετία. Στο Κανκούν, δημοφιλή τουριστικό προορισμό περίπου 880.000 κατοίκων, διάφορες συμμορίες αποσπούν χρήματα από εμπόρους και επιχειρηματίες με εκβιάσεις, ή επιδίδονται στη διακίνηση ναρκωτικών.

Το Μεξικό σπαράσσεται από κύμα βίας με κάπου 340.000 νεκρούς –οι περισσότεροι από τους φόνους αυτούς αποδίδονται στο οργανωμένο έγκλημα– από το 2006, όταν ο τότε πρόεδρος κήρυξε τον πολύ αμφιλεγόμενο πόλεμο εναντίον των καρτέλ των ναρκωτικών, αναπτύσσοντας τον στρατό στο εσωτερικό της χώρας.

Στα μέσα Μαρτίου, βρετανός επιχειρηματίας που ζούσε στην Πλάγια δελ Κάρμεν, νότια του Κανκούν, δολοφονήθηκε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι επιθέσεις στις τουριστικές ζώνες του Μεξικού έχουν αυξηθεί. Την 21η Ιανουαρίου πυρά σε συγκρότημα ξενοδοχείου κοντά στο Κανκούν στοίχισαν τη ζωή σε δύο υπηκόους του Καναδά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.