ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Μέλος της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ δήλωσε ο Τούρκος εμπρηστής που έβαζε τις φωτιές στο όρος Αιγάλεω

Οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα

Μέλος της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ δήλωσε ο Τούρκος εμπρηστής που έβαζε τις φωτιές στο όρος Αιγάλεω

Ο 33χρονος Τούρκος που συνελήφθη για τις φωτιές στο όρος Αιγάλεω οδηγείται στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ σήμερα δήλωσε ότι ανήκει στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ.

Ο συλληφθείς είχε, όπως προκύπτει, υποβάλλει αίτημα ασύλου, αφού μπήκε παράνομα στην χώρα από τον Έβρο και συνελήφθη, στις 4 Απριλίου.

«Ο Α.Μ δεν έχει λάβει άσυλο, όντας αιτών αυτού», αναφέρει σχετικά το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Όπως αναφέρεται «δικαίωμα υποβολής αιτήματος ασύλου έχει, βάσει του διεθνούς δικαίου και των Συμβάσεων που έχει κυρώσει η χώρα μας, κάθε Πολίτης τρίτης Χώρας».

Πώς έχει η ιστορία με τον αλλοδαπό: Ο 33χρονος, κατά την καταγραφή του, δακτυλοσκοπήθηκε και ταυτοποιήθηκε, από τις υπηρεσίες του Υπουργείου, σε συνεργασία με κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης-Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή (ΚΥΤ/ΚΕΔ) Φυλακίου-Ορεστιάδος.

Έλαβε το δελτίο αιτούντος ασύλου, το οποίο επέχει θέσει ταυτότητας των ΠτΧ, για όσο εκκρεμεί η εξέταση του αιτήματός τους. Αποχωρώντας από το ΚΥΤ/ΚΕΔ Φυλακίου-Ορεστιάδος, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, δήλωσε συγκεκριμένη διεύθυνση κατοικίας στην Αθήνα και έλαβε ραντεβού για συνέντευξη από το Γραφείο Ασύλου Αττικής για την εξέταση του αιτήματός του στις 18/6.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016 στην Τουρκία, κατά του Ερντογάν, η συντριπτική πλειοψηφία των Τούρκων αιτούντων άσυλο δηλώνουν οπαδοί του Γκιουλέν, για να αυξήσουν τις πιθανότητες χορήγησης διεθνούς προστασίας.

Συχνά δηλώνουν ότι είναι δημόσιοι υπάλληλοι, υψηλού μορφωτικού προφίλ, ΛΟΑΤΚΙ κτλ. Οι ισχυρισμοί τους ελέγχονται εξονυχιστικά ως προς την αξιοπιστία τους και απορρίπτονται από την Υπηρεσία Ασύλου, εφόσον κριθούν ανακριβείς. Ο 33χρονος Τούρκος φέρεται να δήλωσε μέλος της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ. «Έφυγα από την Τουρκία γιατί εκεί παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα», φέρεται να τόνισε.

Οι Τούρκοι απορριφθέντες αιτούντες άσυλο, εξάλλου, επιστρέφονται στην Τουρκία, στο πλαίσιο διμερών συμφωνιών επιστροφών. Ο 33χρονος κρατείται και θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Θυμίζουμε πώς έγινε η σύλληψή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε αντιληπτός από την ομάδα ΔΙΑΣ, όταν κινούμενη στον περιφερειακό Αιγάλεω, είδε μία στήλη καπνού και πλησίασε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ήταν ήδη εκεί η ΟΠΚΕ, η οποία είχε βρει έναν μάρτυρα, που έδινε περιγραφή του υπόπτου, που μόλις είχε βάλει φωτιά, «η οποία αν ξέφευγε θα έφτανε στο δάσος Χαϊδαρίου και θα κλαίγαμε όλοι μαζί τώρα», όπως δήλωσαν πηγές από την αστυνομία. Η ομάδα ΔΙΑΣ ξεκίνησε να αναζητά τον δράστη και τελικά τον εντόπισε σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου από το σημείο. Δύο αναπτήρες και ένα σφουγγάρι είχε πάνω του ο Τούρκος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.