ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μέλος των Αζόφ που πολέμησε στην Ουκρανία ο διοργανωτής της επίθεσης στη Νέα Φιλαδέλφεια; – Διέφυγε από την Ελλάδα

Σε δύο πρόσωπα φέρεται να στέκονται οι αρχές

Μέλος των Αζόφ που πολέμησε στην Ουκρανία ο διοργανωτής της επίθεσης στη Νέα Φιλαδέλφεια; – Διέφυγε από την Ελλάδα

Γνωστή είναι η σύνδεση των οργανωμένων οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ Bad Blue Boys με τους ναζί του Τάγματος Αζόφ, ωστόσο ένα νέο σενάριο που φέρεται να εξετάζουν οι αρχές δίνει μια νέα τροπή στην δολοφονική επίθεση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Δευτέρα στη Νέα Φιλαδέλφεια. 

Εκεί που περίπου 200 Κροάτες μαζί με τους Έλληνες συνεργούς τους έδρασαν σαν ένα τάγμα εφόδου, οργανωμένο και με εμπειρία σε μάχες. Ναι, οι χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ είναι έμπειροι στις μάχες, καθώς είναι γνωστοί για τα επεισόδια που προκαλούν, ωστόσο όπως τονίσαμε στο pronews.gr πολλοί απ’ αυτούς είναι και μέλη του Τάγματος Αζόφ και έχουν εμπειρία από πόλεμο.

Μάλιστα, η κροατική Nacional «φωτογραφίζει» δύο άτομα ως υπεύθυνους για την επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια, με την περιγραφή του ενός να ταιριάζει με την προσωπικότητα του Ντένις Σέλερ, του γνωστού πρώην αρχηγού των BBB που πολέμησε στην Ουκρανία για αρκετά χρόνια ως μέλος του Τάγματος Αζόφ. Πρόκειται για ένα άτομο που τις τελευταίες ημέρες έχει έντονη παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με εμετικές αναρτήσεις κατά των οπαδών της ΑΕΚ. 

Ο συγκεκριμένος, όπως και ο άλλος οργανωτής της επίθεσης, ο οποίος είναι απόφοιτος κοινωνιολόγος και ονομάζεται Ι.Ζ. οργάνωσε όλο το ταξίδι και στη συνέχεια διέφυγε από την Ελλάδα και έτσι διαφεύγει της σύλληψης.

Να σημειώσουμε ότι ο Ν.Σέλερ έχει σχετική εμπειρία, καθώς εκτός των άλλων οργάνωνε την μεταφορά Κροατών στην Ουκρανία για να πολεμήσουν στο πλευρό του Τάγματος Αζόφ κατά των Ρώσων. 

Η Nacional, επίσης, κάνει λόγο για «τον συλληφθέντα Π.Λ. (PL), γεννημένο το 2000, η ελληνική αστυνομία πάνω στον οποίο βρήκε ένα μεταλλικό πτυσσόμενο μαχαίρι σε ασημί χρώμα με μαύρη λαβή, μήκος λεπίδας 8 cm, συνολικό μήκος 18 cm και το οποίο φέρεται να αποκαλύπτει τον πλήρη φάκελο της υπόθεσης που ερευνά η ελληνική αστυνομία για την αιματηρή εκστρατεία των μελών των Bad Blue Boys. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κλείνοντας, το δημοσίευμα θέτει μερικά ερωτήματα προς τις κροατικές Αρχές: «Το βασικό ερώτημα είναι γιατί η κροατική αστυνομία δεν συμμετείχε πιο ενεργά στην αποτροπή της κλιμάκωσης της βίας, γιατί, τελικά, η κροατική αστυνομία δεν πήγε στην Αθήνα, αλλά αντίθετα αποποιήθηκε τις ευθύνες με ισχυρισμούς ότι έστειλε έγκαιρα στην ελληνική αστυνομία πληροφορίες για το κομβόι των φιλάθλων που πηγαίνει στην Αθήνα;».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.