ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΜΚΟ ειδοποιεί την ΕΛ.ΑΣ να μεταφέρει μουσουλμάνους αλλοδαπούς: «Έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη – Να τους δώσετε άσυλο»

Με νέο κύμα λαθραίων μεταναστών αντιμέτωπη ξανά η χώρα: Ανίκανες οι αρχές να σταματήσουν τις εισβολές σε Έβρο και νησιά

ΜΚΟ ειδοποιεί την ΕΛ.ΑΣ να μεταφέρει μουσουλμάνους αλλοδαπούς: «Έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη – Να τους δώσετε άσυλο»

Με νέο κύμα λαθραίων μεταναστών έρχεται αντιμέτωπη η χώρα καθώς τα σύνορα τόσο στη θάλασσα όσο και στην ξηρά στον Έβρο φαίνονται διάτρητα.

Στον Έβρο ακόμη 30 λαθραίοι μετανάστες βρέθηκαν χωρίς να τους αντιληφθεί  κανείς κοντά στην Αλεξανδρούπολη αφού πρώτα διέσχισαν το ποτάμι ανενόχλητοι.

Μάλιστα την παρουσία τους ανακοίνωσε ΜΚΟ η οποία αναφέρει ότι ήρθε σε επαφή με τους 30 μουσουλμάνους αλλοδαπούς οι όποιοι ειδοποίησαν ότι έφτασαν στην…  περιοχή.

Εάν οι μουσουλμάνοι αλλοδαποί επιχειρήσουν να μετακινηθούν με κάποιο όχημα και εντοπιστούν τότε απλώς θα συλληφθεί ο οδηγός.

Εάν κατευθυνθούν πεζή σε οποιοδήποτε σημείο δεν θα τους ενοχλήσει κανείς.

Ίδια κατάσταση και θάλασσα. Εχθές 120 μουσουλμάνοι αλλοδαποί έφτασαν χωρίς πρόβλημα σε ακτή του Κάβου Μαλέα στην Νεάπολη Βοιών.

Η άφιξη έγινε με ιστιοφόρο σκάφος. Αμέσως το ΛΣ έσπευσε με τέσσερα πλωτά να τους μεταφέρει  στον λιμένα της Νεάπολης.

Οι αλλοδαποί μουσουλμάνοι αφού καταγραφούν με ότι στοιχεία επιλέξουν και υποβάλουν την πάντα απαραίτητ η αίτηση ασύλου οι ίδιοι στη συνέχεια θα φιλοξενηθούν προσωρινά  σε ΚΕΠΑ πριν αναχωρήσουν για την περίφημη ενδοχώρα. Εκεί θα τους καταστεί σαφές ότι μπορούν να παραμείνουν μόνιμα στην Ελλάδα, αλλά όχι και να διαφύγουν στην Ευρώπη γιατί αυτό θα είναι παράνομο.

Παρόμοια η κατάσταση και στα νησιά του ανατ. Αιγαίου.

Απο 1 έως 6 Ιουλίου, στη Λέσβο έφτασαν 225 μουσουλμάνοι, στην Κω 47, στη Ρόδο 34, στην Σάμο 21, στην Πάτμο 22, στην Χίο 2 και στην Λέρο 2.

Μελόνι: «Το μεταναστευτικό πρέπει να τύχει ομόφωνης διαχείρισης στην πηγή του»

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι συναντήθηκε σήμερα στη Ρίγα με τον Λετονό ομόλογό της Κρισιάνις Κάρινς. «Η Λετονία έχει εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, η συζήτηση για πρωτογενή μεταναστευτικά ρεύματα αντί για δευτερογενή είναι πιο εύκολη», δήλωσε η Μελόνι.

«Το μεταναστευτικό πρέπει να τύχει ομόφωνης διαχείρισης στην πηγή του διότι είμαστε διαφορετικά έθνη. Αν εργαστούμε μαζί για να σταματήσουμε την παράνομη μετανάστευση δίνοντας ίσα δικαιώματα σε όποιον έρχεται να ζήσει στις χώρες μας, όταν οι ροές τυχαίνουν της πρέπουσας διαχείρισης, είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστεί το όλο αυτό θέμα», πρόσθεσε η Μελόνι μετά τη συνάντηση με τον Λετονό πρωθυπουργό.

Η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης υπογράμμισε, παράλληλα, ότι «η Ουκρανία θα είναι στο επίκεντρο της συνόδου του ΝΑΤΟ του Βίλνιους, μαζί με την πολιτική άμυνας και ασφάλειας» και εξήγησε ότι «οι θέσεις της Ιταλίας και της Λετονίας, ουσιαστικά, είναι ταυτόσημες με απόλυτη στήριξη της Ουκρανίας και καταβολή προσπάθειας ώστε η Ευρώπη να μπορέσει να επενδύσει περισσότερο στην ασφάλεια και στην άμυνά της».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.