ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου»: «Οικιακά» δήλωνε η πρεσβυτέρα

«Οικοκυρά» δήλωνε η πρεσβυτέρα παρότι ήταν Πρόεδρος του ΔΣ της ΜΚΟ «Κιβωτού» επί σειρά ετών

ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου»: «Οικιακά» δήλωνε η πρεσβυτέρα

Στο στόχαστρο της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος έχει μπει το «πόθεν έσχες» της πρεσβυτέρας Σταματίας Γεωργαντή και ήδη οι αποκαλύψεις για τον πακτωλό χρημάτων που διέθετε τόσο η ίδια, όσο και ο σύζυγός της, πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου, προκαλούν… ζάλη.

Οι Αρχές φέρεται να εντόπισαν πρόσφατα, κρυμμένα στο διαμέρισμα της δομής του Κολωνού που έμεναν ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» με την σύζυγό του, κοσμήματα μεγάλης αξίας τα οποία προέρχονται από δωρεές πολιτών προς την «Κιβωτό», 270 χρυσές λίρες Αγγλίας, αλλά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μετρητά!

Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη όπως προαναφέραμε, η έρευνα που διενεργείται από την Αρχή για το Ξέπλυμα Βρόμικου Χρήματος, η οποία έχει ήδη δεσμεύσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς του ζευγαριού.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τέσσερις λογαριασμούς σε δύο τράπεζες, οι οποίοι περιέχουν συνολικά 360.000 ευρώ. Από αυτά, τα 130.000 ευρώ ήταν σε τραπεζικό λογαριασμό της πρεσβυτέρας, τα 170.000 ευρώ σε κοινό τραπεζικό λογαριασμό με τον σύζυγό της, ενώ βρέθηκαν και 60.000 ευρώ στο όνομα της 86χρονης μητέρας του ιερέα.

Υπό εξέταση είναι οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης της πρεσβυτέρας, η οποία όφειλε να δηλώσει τόσο τις τραπεζικές της καταθέσεις όσο και τα μετρητά που διέθετε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Σταματία Γεωργαντή όφειλε να υποβάλει «πόθεν έσχες» λόγω της ιδιότητάς της ως προέδρου της ΜΚΟ, ενώ υπό έρευνα είναι και τα μέλη της οικογένειάς της, δηλαδή ο πατέρας Αντώνιος, τα παιδιά της και άλλα συγγενικά πρόσωπα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.