ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μονεμβασιά: Τι ισχυρίζεται ο 52χρονος που με μανία πάτησε και σκότωσε με το αμάξι του δυο συγχωριανούς του

Σχεδόν 5 ώρες κράτησε η απολογία του 52χρονου

Μονεμβασιά: Τι ισχυρίζεται ο 52χρονος που με μανία πάτησε και σκότωσε με το αμάξι του δυο συγχωριανούς του

Σήμερα αναμένεται η απόφαση της ψυχιατρικής εξέτασης για τον 52χρονο που προκάλεσε την τραγωδία στη Μονεμβασιά.

Η εν λόγω απόφαση θα κρίνει εν πολλοίς και την εξέλιξη της υπόθεσης.

Μετά την απολογία του κατηγορούμενου, ο οποίος οδηγώντας ΙΧ σε κατάσταση αμόκ σκότωσε δύο 77χρονους, ανακριτής και εισαγγελέας ζήτησαν τη διενέργεια ψυχιατρικής εξέτασης, κάτι που αρχικά ο 52χρονος δεν δεχόταν, υποστηρίζοντας ότι είναι καλά.

Η πλευρά της υπεράσπισης συνεχίζει να τονίζει ότι ο κατηγορούμενος -που αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή- δεν είχε επίγνωση του τι έκανε και πού βρισκόταν, με τον δικηγόρο του, Αλέξη Κούγια, να επισημαίνει ότι ο 52χρονος «δεν θυμάται τίποτα».

Η χρήση κορτιζόνης

Μάλιστα, ο κ. Κούγιας υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος έκανε υπερβολική χρήση κορτιζόνης τις προηγούμενες μέρες, κάτι που του προκάλεσε το περιστατικό «μανιοκατάθλιψης» και τον οδήγησε στο να μην καταλαβαίνει τι πράττει.

Μονεμβασιά: Σχεδόν 5 ώρες κράτησε η απολογία του 52χρονου

Μετά την απολογία του, η οποία ξεκίνησε στις 16:30 και ολοκληρώθηκε στις 21:00, ο 52χρονος μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Σκάλας Λακωνίας, όπου θα παραμείνει κρατούμενος μέχρι την ψυχιατρική εξέταση.

Ο 52χρονος, στην απολογία του, επέμεινε στην αρχική του θέση, ότι δηλαδή δεν θυμάται τίποτα από ό,τι συνέβη τη μοιραία νύχτα.

«Δεν είχε επίγνωση των κινήσεών του»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τη μεριά του, ο Αλέξης Κούγιας είχε υποστηρίξει ότι «μία ώρα πριν το περιστατικό παρατηρήθηκε μία αλλόκοτη συμπεριφορά από τον 52χρονο. Ένας φίλος του αντιμετώπισε το εξής περιστατικό: ενώ τον συνάντησε, ο φίλος του καθόταν στη θέση του οδηγού στο δικό του αυτοκίνητο. Ο 52χρονος άνοιξε την πόρτα και έκατσε πάνω του και πήγε να βάλει μπρος. Δεν είχε καμία επίγνωση των κινήσεών του, σε σημείο με βία να τον βγάλουν έξω. Ο άνθρωπος θυσίασε τη ζωή του για τους γονείς του, αλλά δεν είχε επηρεαστεί από αυτό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.