ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτό το 9,9% του Βελόπουλου ΄διαβάζεται και ανάποδα: 6,6%. Και αν...

Νέο ηχητικό ντοκουμέντο από τις τελευταίες στιγμές του Αντώνη Καρυώτη – Καπετάνιος: «Πάτε καλά ρε;»

Ύπαρχος: «Επιπλέει εκεί πέρα από τον ντόκο που φύγαμε εμείς»

Νέο ηχητικό ντοκουμέντο από τις τελευταίες στιγμές του Αντώνη Καρυώτη – Καπετάνιος: «Πάτε καλά ρε;»

Στο «φως» της δημοσιότητας, έρχονται οι διάλογοι-ντοκουμέντο τη βραδιά της δολοφονίας του Αντώνη Καρυώτη από μέλη του πληρώματος του Blue Horizon στο λιμάνι του Πειραιά.

Το «μαύρο» κουτί του Blue Horizon κατέγραψε όλους τους ήχους, στη γέφυρα του πλοίου από τα ειδικά μικρόφωνα.

Ο καπετάνιος σε έξαλλη κατάσταση φαίνεται αρχικά να ρωτάει «Τι έγινε;» και μετά με ουρλιαχτά να επαναλαμβάνει «Ρε πάτε καλά;» και στο τέλος -ενώ από τη συνομιλία γνωρίζουν ότι έχει πέσει άνθρωπος στη θάλασσα, να φεύγει σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Όλο το υλικό

Καπετάνιος: Μισό, μισό…Τι έγινε; Ρε πάτε καλά ρε; Ρε πάτε καλά; Αργά, αργά! (σ.σ: εννοεί να κόψει ταχύτητα το πλοίο).
Πλήρωμα: κάτω (ακατάληπτο. Πιθανότατα αναφέρει τη λέξη «άτομο»).
Καπετάνιος: Το βλέπω. Το είδα. Πολύ αργά…

Ακολουθεί κάτι ακατάληπτο από τον πλοίαρχο και στη συνέχεια αναφέρει πως: Φώναξε τον Μπάμπη. Έλα, τι έγινε; Για πες μου. Τι έγινε;

Πλήρωμα: Πειραιάς κράτει, το Blue Horizon.
Καπετάνιος: Τι έγινε;
Πλήρωμα: (πολλές φωνές και πανικός) Έπεσε στη θάλασσα. (Tον ενημερώνουν οτι υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα)
Καπετάνιος: Ποιος έπεσε στη θάλασσα;
(Ακατάληπτα). Μιλάει ο κάπετάνιος με τον ύπαρχο και ρωτάει για τρίτη φορά: Έπεσε επιβάτης στη θάλασσα;
Για μερικά δευτερόλεπτα ακολουθεί σιωπή και ακούγονται κάποια ακατάληπτα λόγια από τους ασυρμάτους του πλοίου.

Καπετάνιος: Επιπλέει, επιπλέει…
Ύπαρχος: Επιπλέει εκεί πέρα από τον ντόκο που φύγαμε εμείς.
Καπετάνιος: Δεν κατάλαβα ρε Μιχάλη, τι έγινε; Έπεσε επιβάτης στη θάλασσα;
-ακατάληπτα για λίγα δευτερόλεπτα-
Καπετάνιος: Έλα ρε. Δες τιμόνι. (αναφέρεται σε ενέργειες που πρέπει να γίνουν με το τιμόνι). Στη συνέχεια απευθύνεται στον ύπαρχο: Μιχάλη, έλα πάνω. Γιάννη, πού είναι αυτός ο άνθρωπος;

Ο ίδιος, στο ημερολόγιο της γέφυρας έχει καταγράψει ώρα 21.14: «Άκουσα τον Ύπαρχο να φωνάζει «Κάπτεν» μέσω VHF, κοιτάζοντας από την κάμερα είδα άνθρωπο να πέφτει στη θάλασσα από την άκρη του καταπέλτη. Άμεσα μείωσα κίνηση μηχανών και ενημέρωσα Piraeus Traffic μέσω VHF και Α’ Λιμενικού Πειραιά μέσω τηλεφώνου για άνθρωπο στη θάλασσα. Πλέουμε με ελάχιστη πηδαλιουχική ταχύτητα προς έξοδο λιμένος».

Ο ίδιος, κατά πληροφορίες, αναμένεται να ισχυριστεί σήμερα στην απολογία του ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας ότι δεν γνώριζε τι ακριβώς είχε συμβεί, ότι δεν είχε αντιληφθεί τον διαπληκτισμό ανάμεσα στον αδικοχαμένο Αντώνη και σε μέλη του πληρώματος.

Αυτό που έκανε ήταν να μειώσει ταχύτητα και την ισχύ των μηχανών και να ενημερώσει άμεσα το Piraeus Marine Traffic μέσω VHF και επίσης να ενημερώσει τηλεφωνικά το Α’ Λιμενικό Τμήμα του Λιμεναρχείου Πειραιά.

Απολογούνται σήμερα οι κατηγορούμενοι

Οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν σήμερα, Κυριακή (10/9) αφού έλαβαν προθεσμία προκειμένου να λάβουν γνώση των νέων στοιχείων που έχουν προστεθεί στη δικογραφία. Ο 4ος κατηγορούμενος, ο υποπλοίαρχος, αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και βρίσκεται στο νοσοκομείο φρουρούμενος.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τους συλληφθέντες

Στο ένα μέλος του πληρώματος του πλοίου που φαίνεται σε video να απωθεί τον 36χρονο, τον ύπαρχο, ασκήθηκε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο και επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Στα άλλα δύο μέλη του πληρώματος ασκήθηκε δίωξη για συνέργεια στην ανθρωποκτονία που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο, ενώ στον πλοίαρχο ασκήθηκε δίωξη για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην Εισαγγελία έχει παραδοθεί και το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που είχε διατάξει ο υπουργός Ναυτιλίας Μ.Βαρβιτσιώτης για τη διερεύνηση των ευθυνών του προσωπικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά αναφορικά με το τραγικό περιστατικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.