ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ολοκαίνουργιο περιπολικό σκάφος του Λ.Σ. συνοδεύει μουσουλμάνους αλλοδαπούς στις ελληνικές ακτές

Τα Λιμενικό αγοράζει δεκάδες περιπολικά για να συνοδεύουν τα πλωτά των παράνομων αλλοδαπών

Ολοκαίνουργιο περιπολικό σκάφος του Λ.Σ. συνοδεύει μουσουλμάνους αλλοδαπούς στις ελληνικές ακτές

Συνεχίζονται κανονικά οι μεταφορές μουσουλμάνων αλλοδαπών στην Ελλάδα και μάλιστα με όλο και αυξανόμενους ρυθμούς με το Λιμενικό να προσπαθεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες.

Σε πολλές περιπτώσεις δεν χρειάζεται καν η επιβίβαση των αλλοδαπών μουσουλμάνων στα περιπολικά του Λ.Σ. τα οποία απλώς αρκούνται στο να τους συνοδεύουν.  

Όπως έγινε στην Σύμη στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου, όταν ένα από τα νέα αποκτήματα του Λ.Σ. το περιπολικό σκάφος ΛΣ 920 «Υποκελευστής Α’ ΛΣ ΜΟΥΡΜΟΥΡΗΣ Γρηγόριος», το οποίο αποκτήθηκε τον Αύγουστο του 2021 συνόδευσε ικανότατο αριθμό αλλοδαπών μουσουλμάνων στις ελληνικές ακτές.

Το ΛΣ 920 είναι ένα από τα τέσσερα περιπολικά τύπου P355 που το λιμενικό προμηθεύτηκε από την κατασκευάστρια εταιρεία «Cantiere Navale Vittoria spa», αφού κατακυρώθηκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού που προκηρύχθηκε με την αριθ. 12/2021 διακήρυξη του υπουργείου.

Στις 28 του περασμένου Ιουνίου το Λ.Σ. αποφάσισε την παραγγελία ακόμη δύο τέτοιων σκαφών έναντι ποσού 29.998.000 ευρώ, προκειμένου να μεταφέρει ή συνοδεύει με απόλυτη ασφάλεια τους μουσουλμάνους αλλοδαπούς στην Ελλάδα.

Τα σκάφη ίδιου τύπου, ξεπερνούν σε ταχύτητα τους 35 κόμβους για να προλαβαίνουν τα φουσκωτά των αλλοδαπών και να μπορούν να τα συνοδεύουν και παράλληλα διαθέτουν αυτονομία κίνησης που υπερβαίνει τα 1.000 μίλια, έτσι ώστε να εκτελούνται δρομολόγια μεταφοράς χωρίς ανάγκη ανεφοδιασμού.

Την ίδια ώρα είτε η Ελλάδα καίγεται είτε πνίγεται οι μουσουλμάνοι αλλοδαποί εισβάλουν καθημερινά στην «χώρα» υπό την έγκριση και την ενθάρρυνση της κυβέρνησης.

Στις 9/9/2023 η λιμενική Αρχή Χίου, ενημερώθηκε για την ύπαρξη μουσουλμάνων αλλοδαπών στη περιοχή Δότια ν. Χίου.

Στη περιοχή έσπευσαν ταχύτατα στελέχη της οικείας λιμενικής Αρχής, όπου μετά από προσπάθειες εντόπισαν στη στεριά πέντε (05) άτομα, σε βραχώδη ακτή.

Στο σημείο κατευθύνθηκε το ιδιωτικό σκάφος «ΜΑΡΙΑ» ΤΧ 33 το οποίο εντόπισε τα άτομα, ενώ στο σημείο έσπευσε αστραπιαία και ένα ναυαγοσωστικό σκάφος λ.σ.  το οποίο τους απεγκλώβισε και τους μετέφερε με απόλυτη ασφάλεια και με ακρίβεια σε λιμένα ν. Χίου.

Την ίδια ημέρα η λιμενική Αρχή Ρόδου, ενημερώθηκε για ύπαρξη λέμβου με ικανότατο αριθμό μουσουλμάνων αλλοδαπών  πλησίον ανατολικών ακτών ν. Ρόδου στην περιοχή Καλλιθέας.

Στο σημείο έσπευσε ταχύτατα περιπολικό σκάφος λ.σ.  το οποίο εντόπισε και παρέλαβε  συνολικά είκοσι πέντε (25) μουσουλμάνους αλλοδαπούς (οι οποίοι μεταφέρθηκαν με απόλυτη και εγγυημένη ασφάλεια στον λιμένα Ρόδου.

Επιπρόσθετα, περιπολικό σκάφος λ.σ.. της λιμενικής Αρχής Ρόδου ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία εντοπισμού και μεταφοράς αλλοδαπών μουσουλμάνων , εντόπισε πνευστή λέμβο, με είκοσι οκτώ (28) επιβαίνοντες στη παραλία Αφάντου ν. Ρόδου τους οποίους παρέλαβε  και μετέφερε με απόλυτη ασφάλεια και εξαιρετική ακρίβεια στον λιμένα ν. Ρόδου.

Την ίδια ημέρα άλλο , περιπολικό σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Φαρμακονησίου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανότατο  αριθμό επιβαινόντων.

Το ανωτέρω περιπολικό σκάφος προέβη στην παραλαβή  δεκατεσσάρων (14) αλλοδαπών, όλοι τους σε εξαιρετική κατάσταση και τους μετέφερε με απόλυτη ασφάλεια στον λιμένα ν. Λέρου. Η λέμβος στην οποία επέβαιναν οι ανωτέρω αλλοδαποί μουσουλμάνοι στη συνέχεια αυτοβυθίστηκε.

Επίσης στις 9/9  ικανότατος αριθμός μουσουλμάνων αλλοδαπών αποβιβάστηκε βορειοανατολικών ακτών ν. Φαρμακονησίου.

Άμεσα και ταχύτατα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος., εντοπίζοντας τριάντα πέντε (35) αλλοδαπούς μουσουλμάνους, οι οποίοι επιβιβάστηκαν στο περιπολικό σκάφος σε σκάφος της δύναμης Frontex. Οι εν λόγω αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με απόλυτη ασφάλεια και ακρίβεια στη ν. Λέρο και στη συνέχεια στην Δομή ν. Λέρου.

Όλοι τους αφού υποβάλουν την απαραίτητη αίτηση ασύλου θα μεταφερθούν στην ενδοχώρα προς μόνιμη εγκατάσταση.

Μάλιστα το Λιμενικό συχνά πυκνά δίνει στη δημοσιότητα βίντεο από τις μεταφορές

Εκατομμύρια  ευρώ για την αγορά περιπολικών σκαφών για την μεταφορά αλλοδαπών  μουσουλμάνων

Τον Ιούνιο το υπουργείου Ναυτιλίας & … «Νησιωτικής Πολιτικής» υπέγραψε τρεις συμβάσεις συνολικού ύψους 14.372.700 ευρώ, οι οποίες προβλέπουν την προμήθεια 31 συνολικά περιπολικών σκαφών και τριών ταχυπλόων σκαφών από την εταιρεία «VIKING NORSAFE LIFE-SAVING EQUIPMENT ΕΛΛΑΣ».

Τα σκάφη αποτελούν μέρος του συνολικού «εξοπλιστικού» προγράμματος του λιμενικού–το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και τέσσερα χρόνια και είναι συνολικού ύψους 800 εκατ. Ευρώ.

Συγκεκριμένα από τα τέλη 2019, το λ.σ.  έχει σχεδιάσει ένα ολοκληρωμένο και…  συνεκτικό(;) εξοπλιστικό πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτική δυνατότητα που παρέχεται από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία της υπό ολοκλήρωση προγραμματικής περιόδου 2014-2020.

Ειδικότερα οι τρεις συμβάσεις προβλέπουν τα εξής :

Η πρώτη σύμβαση αξίας 3.399.000,00€ (απαλλάσσεται Φ.Π.Α.) αφορά στην «προμήθεια δέκα (10) περιπολικών σκαφών πνευστού τύπου μήκους 11-12μ. με αεροθάλαμο ή με fender κλειστής κυψελίδας, τα οποία θα πρέπει να παραδοθούν εντός των επομένων 18 μηνών.

Η δεύτερη σύμβαση αξίας 10.374.000,00€ (απαλλάσσεται Φ.Π.Α.) αφορά την προμήθεια εικοσιένα (21) περιπολικών σκαφών με πετρελαιοκινητήρες (diesel) ναυτικού τύπου, ολικού μήκους 11,28 μέτρων, τα οποία θα πρέπει να παραδοθούν εντός των επομένων 16 μηνών.

Τέλος η τρίτη σύμβαση αξίας 599.700,00€ (απαλλάσσεται Φ.Π.Α.) αφορά στην «προμήθεια τριών (03) ταχυπλόων περιπολικών σκαφών (tender) για την κάλυψη των αναγκών πλοίων ανοικτής θαλάσσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας (Τ.Ε.Α.) και τα σκάφη θα πρέπει να παραδοθούν εντός των επομένων δέκα μηνών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.