ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Νοσοκομείο «Παίδων»: «Τα παιδιά ουρλιάζουν και κυκλοφορούν εξαγριωμένα» κατήγγειλε μητέρα

«Δεν υπάρχει στην Ελλάδα η ψυχολογική υποστήριξη για εφήβους και οικογένειες»

Νοσοκομείο «Παίδων»: «Τα παιδιά ουρλιάζουν και κυκλοφορούν εξαγριωμένα» κατήγγειλε μητέρα

Μητέρα κατήγγειλε τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών που μεταφέρονται στο νοσοκομείο Παίδων, ύστερα από καταγγελίες κατά των γονιών τους.

Μιλώντας στο Mega η κα Γεωργία – δεν δόθηκε το επίθετό της – αναφέρθηκε στα όσα φαίνεται να έχει δει μέσα στο Παίδων.

«Τα παιδιά εδώ τιμωρούνται, όπως και οι γονείς» είπε και συμπλήρωσε: «και τις περισσότερες φορές όταν γίνεται δικαστήριο τα παιδιά που βρίσκονται εδώ μέσα για 90 μέρες, γυρνούν σπίτια τους».

«Οι συνθήκες εδώ είναι συνθήκες κράτησης και είναι χείριστες για τα παιδιά, τα οποία κυκλοφορούν εξαγριωμένα από δωμάτιο σε δωμάτιο ουρλιάζοντας, χωρίς να έχουν ούτε χώρο να προαυλίζονται. Υποτυπωδώς έρχονται εδώ δάσκαλοι για μισή ώρα, για να πουν ότι κάτι γίνεται με τα παιδιά» κατήγγειλε σε άλλο σημείο η μητέρα.

«Δεν υπάρχει στην Ελλάδα η ψυχολογική υποστήριξη για εφήβους και οικογένειες και έτσι οδηγούμαστε εδώ που είμαστε» επεσήμανε η ίδια για να πει σε άλλο σημείο πως «βρισκόμαστε στο Παίδων όμηροι ενός ανορθολογικού συστήματος που, στην προσπάθειά του να προστατέψει παιδιά που όντως κακοποιούνται ή βιώνουν δυστυχία ή πείνα, μεταφέρουν και παιδιά, έπειτα από οποιαδήποτε καταγγελία που μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε, έστω και κακόβουλα για να βλάψει μία οικογένεια. Αφειδώς δίνονται οι εισαγγελικές εντολές, αυτό το λένε και μέσα στο νοσοκομείο, γίνεται κατάχρηση των εισαγγελικών εντολών που είναι ένα πάρα πολύ σκληρό μέτρο και για τα παιδιά και τις οικογένειες».

Σύμφωνα με την ίδια, οι κοινωνικοί λειτουργοί που επισκέπτονται τα σπίτια δεν έχουν την κατάλληλη μόρφωση αλλά και είναι προκατειλημμένοι. «Οι περισσότεροι από τους κοινωνικούς λειτουργούς που έρχονται στα σπίτια έχουν βγάλει ένα ΤΕΙ, δεν ξέρουν να μιλήσουν, μπαίνουν μέσα στα σπίτια και σε υποτιμούν με τον χείριστο τρόπο. Επειδή έχουν την καταγγελία, έχουν στο μυαλό τους μία κατάσταση και δεν κοιτούν να βρουν με αντικειμενικότητα τι έχει συμβεί».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Μετρούν τα τετραγωνικά, καταγράφουν έπιπλα και μεταφράζουν την αφοσίωση των γονιών σε σύστημα μεγέθους συμπεριφορών ανεκτών από την κοινωνία. Τα σώματα και οι ψυχές των παιδιών μας ποσοστικοποιούνται κατά τον μέσο όρο» είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.