ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Nτου» της ΕΛ.ΑΣ. σε γηροκομείο μετά από καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης – Χειροπέδες στον ιδιοκτήτη

Με εισαγγελική παραγγελία ο έλεγχος στο γηροκομείο

«Nτου» της ΕΛ.ΑΣ. σε γηροκομείο μετά από καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης – Χειροπέδες στον ιδιοκτήτη

Έφοδο πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ σε δομή ηλικιωμένων περιφερειακά του Ηρακλείου, το πρωί της Τρίτης, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας και μετά από καταγγελίες για συνθήκες στην εν λόγω δομή, που θέτουν σε κίνδυνο την ακεραιότητα των ηλικιωμένων που ζουν στη δομή.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, το πρωί σήμερα, αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου προχώρησαν σε αυτοψία στην Δομή Ηλικιωμένων, όπου διαβιούν 92 άτομα, και διαπιστώθηκε η ευστάθεια των περισσότερων καταγγελιών που είχαν γίνει.

Πιο συγκεκριμένα οι καταγγελίες αφορούσαν την καθαριότητα στους χώρους του γηροκομείου αλλά και την ακαταστασία που επικρατεί, με διάφορα αντικείμενα να είναι στοιβαγμένα ακόμη και σε σκάλες. Είχε καταγγελθεί όμως και θέμα στενότητας χώρου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να είχε αναφερθεί ότι σε μικρούς θαλάμους διαμένουν ακόμη και τρία άτομα.

Παράλληλα διαπιστώθηκαν φθορές στα ταβάνια των θαλάμων, έλλειψη εποπτείας των κλινών από προσωπικό, ακόμη και μη ύπαρξη εξόδων κινδύνου, ενώ ανησυχητική είναι και η φθορά στα κάγκελα στα μπαλκόνια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε τον 60χρονο ιδιοκτήτη του γηροκομείου του Ηρακλείου και με τη δικογραφία που θα σχηματισθεί θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.