ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Οκτώ χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή για τον 33χρονο που σκότωνε γάτες στον Βοτανικό

Ο 33χρονος στο δικαστήριο δεν έδωσε καμία απάντηση γιατί σκότωνε ή χτυπούσε τα άτυχα αδέσποτα

Οκτώ χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή για τον 33χρονο που σκότωνε γάτες στον Βοτανικό

Ο 33χρονος που σκότωνε γάτες στο κέντρο της Αθήνας καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης 8 ετών χωρίς αναστολή.

Στον δράστη επιβλήθηκε ποινή και πρόστιμο 20.000 ευρώ. Η ποινή αφορά τις δολοφονίες δύο ζώων αν και σε βάρος του υπήρχαν καταγγελίες για βασανισμό περισσότερων.

Ο 33χρονος είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2023, όταν κάμερα κατέγραψε τη δράση του. Οι εικόνες ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων με αποτέλεσμα μετά από έρευνα της αστυνομίας για το πλήθος στοιχείων που κατέθεσαν φιλοζωικές οργανώσεις, να εντοπιστεί και να συλληφθεί.

Ο 33χρονος στο δικαστήριο δεν έδωσε καμία απάντηση γιατί σκότωνε ή χτυπούσε τα άτυχα αδέσποτα. Μάλιστα ισχυριζόταν στην αρχή ότι δεν ήταν αυτός στο βίντεο ενώ αργότερα ανασκεύασε και ισχυρίστηκε ότι μόνο τραυμάτισε το ζώο και ότι «τα λέγανε με τη γάτα» εξοργίζοντας την εισαγγελέα. Έτσι δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Πώς έπεσε στα «δίχτυα» της ΕΛ.ΑΣ.

Ο ασυνείδητος εγκληματίας που σκότωνε βασανιστικά γάτες στην περιοχή του Βοτανικού έγινε αντιληπτός στις 5 Φεβρουαρίου 2023 και η απεχθής δράση του καταγράφηκε σε κάμερα.

Προσοχή! Ακολουθούν σκληρές εικόνες:

Αστυνομικοί ξεκίνησαν έρευνες -εργάζονταν και εκτός ωραρίου τους για αυτή την υπόθεση όπως πληροφορούμαστε από φιλόζωους που κατήγγειλαν τα περιστατικά – και κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν στην περιοχή του Κολωνού, το βράδυ της Τετάρτης.

Ο δράστης, σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr, ομολόγησε τα εγκλήματα. Εντός του παραπήγματος που έμενε, βρέθηκαν τουλάχιστον άλλες 5 νεκρές γάτες.

Ο 32χρονος είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για το ίδιο αδίκημα, της θανάτωσης γατών, παρόλα αυτά, είχε αφεθεί ελεύθερος και συνέχιζε την εγκληματική του δράση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η θανάτωση και ο βασανισμός ζώων τιμωρούνται πλέον ως κακουργήματα, και προβλέπεται πολυετής κάθειρξη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.