Ολοκληρώθηκε η καταβολή 1,2 εκατομμυρίων ευρώ σε 151 πυρόπληκτους της Αττικής

Οι πυρόπληκτοι λαμβάνουν εύκολα, χωρίς περιττές διαδικασίες, πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής

Ολοκληρώθηκε η καταβολή 1,2 εκατομμυρίων ευρώ σε 151 πυρόπληκτους της Αττικής

Ολοκληρώθηκε σήμερα η καταβολή αποζημιώσεων στους δικαιούχους πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής που επλήγησαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε στις 19 Ιουλίου στην Πεντέλη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε σχετική ανάρτηση του ο αρμόδιος υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστος Τριαντόπουλος, έχουν πιστωθεί 1.237.299,41 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς 151 δικαιούχων.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της καταβολής των αποζημιώσεων ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ανέφερε:

«Ολοκληρώθηκε η καταβολή πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής στους πληγέντες από την πυρκαγιά της 19ης Ιουλίου στην Πεντέλη. Ειδικότερα, σε συνέχεια της δημοσίευσης της κοινής υπουργικής απόφασης για τη διαδικασία χορήγησης εφάπαξ έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ως πρώτη αρωγή, έναντι στεγαστικής συνδρομής, σε ιδιοκτήτες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε περιοχές της Περιφέρειας Αττικής την 19η Ιουλίου 2022 (Β’ 4417/19.08.2022) και του ανοίγματος της πλατφόρμας arogi.gov.gr της ΑΑΔΕ για την υποβολή αιτήσεων, το Υπουργείο Οικονομικών ολοκλήρωσε την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου την καταβολή πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής σε όλους τους δικαιούχους πυρόπληκτους της Αττικής.

Συγκεκριμένα, 1.237.299,41 ευρώ έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς 151 δικαιούχων. Υπενθυμίζεται ότι μέσω της εν λόγω διαδικασίας, οι πυρόπληκτοι συμπολίτες λαμβάνουν εύκολα, χωρίς περιττές διαδικασίες, πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής, με την ενίσχυση να ανέρχεται σε έως 14.000 ευρώ, ανάλογα με την έκταση της ζημιάς στο ακίνητό τους.

Μάλιστα, έπειτα από την έκδοση τροποποιητικής κοινής υπουργικής απόφασης (Β’ 4859/14.09.2022), το μέτρο επεκτάθηκε και στους ιδιοκτήτες ακινήτων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Ιουλίου στα Μέγαρα, τη Βρίσα Λέσβου και τα Κρέστενα Ηλείας. Οι σχετικές πληρωμές για τους πυρόπληκτους της Βρίσας θα πραγματοποιηθούν σύντομα – δεν κατατέθηκαν αιτήσεις πρώτης αρωγής ούτε από τα Μέγαρα ούτε από τα Κρέστενα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επισημαίνεται ότι οι δικαιούχοι που έλαβαν ή θα λάβουν πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής υποχρεούνται να υποβάλουν αίτηση και φάκελο για τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση του πληγέντος κτιρίου στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σύμφωνα με τους όρους και εντός των προθεσμιών της κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Υποδομών και Μεταφορών περί οριοθέτησης της πληγείσας περιοχής και χορήγησης στεγαστικής συνδρομής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.