ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΠΑΓΝΗ: Ασθενής το «έσκασε» από την ψυχιατρική κλινική

Το περιστατικό έλαβε χώρα μόλις αποχώρησαν οι συνοδοί αστυνομικοί

ΠΑΓΝΗ: Ασθενής το «έσκασε» από την ψυχιατρική κλινική

Ασθενής που έφτασε για εξέταση συνοδεία αστυνομικών στην ψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ, σηκώθηκε και έφυγε μόλις αποχώρησαν οι άνδρες της ΕΛΑΣ.

Μετά την απόφαση του υφυπουργού Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλου για τις αλλαγές στη μεταφορά ασθενών σε ψυχιατρικές κλινικές για ακούσιες νοσηλείες έπειτα από εισαγγελική εντολή, οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ είχαν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο που ενέχεται τόσο για τους ίδιους τους ασθενείς, όσο και για το προσωπικό του νοσοκομείου.

To πρώτο περιστατικό που «επιβεβαιώνει» τους φόβους του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού έγινε την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, αφού ένας ασθενής «το έσκασε» από την ψυχιατρική κλινική.

Πιο συγκεκριμένα, και όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, ο ασθενής συνοδευόμενος από την αστυνομία, μεταφέρθηκε από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο στο ΠΑΓΝΗ. Η αστυνομία αφού ολοκλήρωσε την αποστολή της, έφυγε κι εκείνος εξαφανίστηκε!

Υπενθυμίζεται ότι, χθες, το σωματείο εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία ζητούσε να μην εφαρμοστούν οι αλλαγές στη διαδικασία μεταφοράς των ασθενών σε ψυχιατρικές κλινικές, που απαλλάσσει την αστυνομία από τη συνοδεία τους, καθώς δημιουργείται σοβαρός κίνδυνος.

Προειδοποιούν ότι με τις αλλαγές αυτές τίθεται σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα ασθενών, προσωπικού αλλά και των παρευρισκομένων στις αίθουσες του νοσοκομείου. Παράλληλα, τονίζουν και τα πρακτικά προβλήματα που προκύπτουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Περιστατικά που έρχονται από την επαρχία ή τον νομό Λασιθίου με εισαγγελική εντολή προς εξέταση, αφού οι αστυνομικοί που τους συνόδευσαν αποχωρούν μόλις φτάσουν στο νοσοκομείο, δεν θα μπορούν να επιστρέψουν στις περιοχές τους όταν δεν θα κρίνεται η ανάγκη της εισαγωγής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.