ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Παιδοκαρδιολόγος για Πάτρα: «Η Ρούλα έστειλε 198 μηνύματα για την Τζωρτζίνα χωρίς να υπάρχει πρόβλημα»

«Η καρδιά της Τζωρτζίνας ήταν άριστη»

Παιδοκαρδιολόγος για Πάτρα: «Η Ρούλα έστειλε 198 μηνύματα για την Τζωρτζίνα χωρίς να υπάρχει πρόβλημα»

Ο παιδοκαρδιολόγος του Ωνασείου που παρακολουθούσε την μικρή Τζωρτζίνα, αποκάλυψε σημαντικές πτυχές για τη νοσηλεία της, αμέσως μετά το πρώτο καρδιακό της επεισόδιο.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε το LiveNews, ο Γιάννης Παπαγιάννης είπε στην κατάθεσή του μεταξύ άλλων:

«Η καρδιά του συγκεκριμένου παιδιού υπέστη μία πολύ μεγάλη δοκιμασία κατά τη διάρκεια του πρώτου περιστατικού ανακοπής στο «Καραμανδάνειο» όπου επί 50 λεπτά βρισκόταν σε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση κατά την οποία η οξυγόνωση και η αιμάτωση πάντοτε ήταν κατώτερη του φυσιολογικού και εντούτοις δεν διαπιστώθηκε η παραμικρή δυσλειτουργία. Γεγονός που συνηγορεί τόσο για τις εξαιρετικές προσπάθειες των γιατρών όσο και για την άριστη ποιότητα της καρδιάς».

Με την καρδιά του παιδιού να λειτουργεί φυσιολογικά και τον γενετικό έλεγχο να μη δείχνει κάποια κληρονομική πάθηση, ο κύριος Παπαγιάννης λέει ότι η μητέρα του παιδιού, έστειλε 198 μηνύματα «χωρίς να υπάρχει πρόβλημα» ζητώντας από τον γιατρό να την ενημερώνει για τη λειτουργία της καρδιάς της Τζωρτζίνας.

«Μετά την τοποθέτηση του απινιδωτή λάμβανε μονίμως πληροφορίες, κατόπιν ενεργοποίησης του από τη μητέρα, λόγω ανησυχίας για την κατάσταση του παιδιού. Σε όλα αυτά τα μηνύματα, δεν κατεγράφη κανένα επεισόδιο αρρυθμίας και τεκμηριώθηκε η καλή λειτουργία της συσκευής».

Στις 29 του περασμένου Ιανουαρίου, ανεξήγητα η καρδιά της Τζωρτζίνας σταμάτησε.

«Το παιδί δεν περίμενα να πεθάνει αιφνιδίως από κάποια αρρυθμία διότι δεν κατεγράφη ούτε ταχυαρρυθμία, ούτε σοβαρή βραδυκαρδία, μη ανταποκρινόμενη στη βηματοδότηση. Η συστολική λειτουργία της καρδιάς επίσης έχει ελεγχθεί στο Ωνάσειο και ήταν φυσιολογική. Ως εκ τούτου, οι πιθανές αιτίες του τελικού συμβάντος φαίνεται να είναι εξω καρδιακές» είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Παπαγιάννης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν και αρχικά ο θάνατος της 9χρονης είχε καταγραφεί ως αιφνίδιος με αδιευκρίνιστα αίτια, μετά από τοξικολογικές εξετάσεις και την ανεύρεση της ναρκωτικής ουσίας κεταμίνης, η μητέρα της βρέθηκε κατηγορούμενη για τη δολοφονία της και βρίσκεται προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.