ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Παράνομοι μετανάστες καταγγέλλουν την Τουρκία για βία – Το δρομολόγιο για να περάσουν στην Ευρώπη

Πώς έρχονται στην Ελλάδα οι χιλιάδες παράνομοι μετανάστες

Παράνομοι μετανάστες καταγγέλλουν την Τουρκία για βία – Το δρομολόγιο για να περάσουν στην Ευρώπη

Παράνομοι μετανάστες καταγγέλλουν ότι η Τουρκία τους πιέζει με τη βία για να έρθουν στην Ελλάδα. 

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 προβλήθηκε οδοιπορικό στη Βόρεια Ελλάδα και στις συνοριακές γραμμές της χώρας, εκεί όπου μετανάστες προσπαθούν να περάσουν στα Σκόπια αν έχουν καταφέρει να μπουν στην ελληνική επικράτεια ενώ παράλληλα καταγγέλλουν τις πρακτικές που χρησιμοποιεί η Άγκυρα.

 «Πήραν πολλά λεφτά από εμάς. Κάποιοι εκεί είναι τραυματισμένοι», είπε χαρακτηριστικά ένας παράνομος μετανάστης από την Υεμένη. Άλλος, περιγράφει το δρομολόγιο που ακολουθούν λέγοντας ότι κατά σειρά περνάνε από Τουρκία, Ελλάδα, Σκόπια, Σερβία και Ρουμανία.

«Κινούνται σε ομάδες, πέντε-δέκα ατόμων. Ακολουθούν τη σιδηροδρομική γραμμή. Πάνε να μπουν στα Σκόπια αλλά δεν τους αφήνουν και γυρνάνε πίσω», λένε κάτοικοι της περιοχής. Παράλληλα, υπάρχουν καταγγελίες για επιθέσεις από ομάδες αλλοδαπών έτσι ώστε να τους αποσπάσουν τα χρήματα τα οποία έχουν μαζί τους για να περάσουν στην Ευρώπη, είτε τους εξαπατούν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, συνολικά 7.700 παράνομοι μετανάστες έχουν περάσει στην Ελλάδα από την αρχή του χρόνου. Τον Αύγουστου, καθημερινά καταγράφονται 1.000 ως 1.700 αποτροπές εισόδου από τον Έβρο. Μάλιστα, στη Βόρεια Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο συνελήφθησαν έξι διακινητές παράνομων μεταναστών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.