ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πατέρας Αντώνιος: «Για κάποιο λόγο είμαι ο εχθρός του ελληνικού κράτους – Βγαίνουν νέα αδικήματα από το πουθενά»

«Συνεχίζονται οι διώξεις για κατηγορίες που δεν στοιχειοθετούνται»

Πατέρας Αντώνιος: «Για κάποιο λόγο είμαι ο εχθρός του ελληνικού κράτους – Βγαίνουν νέα αδικήματα από το πουθενά»

Ο πατέρας Αντώνιος ξέσπασε μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για απιστία, υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος που του ασκήθηκε, για τα οικονομικά της Κιβωτού του Κόσμου.

Μιλώντας στην εκπομπή του MEGA «Ακόμα δεν είδες τίποτα!» ο πατέρας Αντώνιος, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Η ποινική δίωξη που μας ασκήθηκε είναι άδικη κι αβάσιμη. Μαζί με εμένα κατηγορούνται ακόμη η πρεσβυτέρα και ένα μέλος της οικογένειάς μου, επειδή ήταν μέλη του διοικητικού συμβουλίου της «Κιβωτού του κόσμου».

«Συνεχίζονται οι διώξεις για κατηγορίες που δεν στοιχειοθετούνται. Βγαίνουν νέα αδικήματα από το πουθενά. Κατηγορούμαστε για υπεξαίρεση, ενώ η ίδια η πρεσβυτέρα παρέδωσε τα χρήματα που βρίσκονταν στην «Κιβωτό» όταν της ζητήθηκε και εξήγησε πώς δεν είναι δικά μας. Αυτό αναφέρεται και στην έκθεση κατασχέσεων».

«Παρέδωσε πάνω από 450 χιλιάδες ευρώ, τα οποία προέρχονται από δωρεές και χορηγίες. Η «Κιβωτός» δεν είχε άλλη πηγή εισοδήματος. Για κάποιο λόγο είμαι ο εχθρός του ελληνικού κράτους και όχι μόνο».

Αναλυτικά η ποινική δίωξη

Ο εισαγγελέας Ιωάννης Σέβης έπειτα από πολύμηνη έρευνα για τις οικονομικές ατασθαλίες στην «Κιβωτό του Κόσμου» προχώρησε στην άσκηση δίωξης σε βάρος του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας, Σταματίας Γεωργαντή, για τα κακουργήματα της απιστίας, της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Η πρεσβυτέρα κατηγορείται ότι έχει τελέσει τα αδικήματα της απιστίας και της υπεξαίρεσης ως φυσικός αυτουργός, ο πατέρας Αντώνιος κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός στις παραπάνω πράξεις, ενώ και στους δυο αποδίδεται το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Ταυτόχρονα, ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκε σε βάρος ενός πρώην εργαζόμενου στην Κιβωτό του Κόσμου για συνέργεια σε πλημμεληματική υπεξαίρεση αφού -σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας- ένα μέρος του μισθού του (30.000 ευρώ) φαίνεται πως επέστρεφε στην οργάνωση. Για το ίδιο αδίκημα διώκεται κι ένα συγγενικό πρόσωπο του ζευγαριού καθώς στη θυρίδα του σε νησί του Αιγαίου εντοπίστηκαν 57.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται, ότι κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα έδωσαν εξηγήσεις με την ιδιότητα των υπόπτων και αρνήθηκαν τις κακουργηματικές κατηγορίες που τους αποδίδονται χωρίς όμως οι απαντήσεις τους να πείσουν τον Εισαγγελέα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.