ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Ποινική δίωξη στον «ψευτογιατρό» και στον Γερμανό συνεργό του για ανθρωποκτονία με δόλο

Ως συνεργός του κατηγορείται ηλικιωμένος γιατρός από τη Γερμανία

Ποινική δίωξη στον «ψευτογιατρό» και στον Γερμανό συνεργό του για ανθρωποκτονία με δόλο

Ποινική δίωξη σε βάρος του ψευτογιατρού που υποσχόταν θεραπεία με βλαστοκύτταρα σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας και απομυζούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά άσκησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, πρόκληση σωματικών βλαβών και απάτη κατ’ εξακολούθηση τόσο στον φυσιοθεραπευτή από την Αθήνα, ο οποίος προσποιούνταν τον νευρολόγο όσο και βάρος του Γερμανού γιατρού.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η πρώτη καταγγελία έχει το 2019 όταν αδερφός ενός εκ των θυμάτων ανέφερε ότι το 2016 ο ψευτογιατρός τους απέσπασε περισσότερα από 60.000 ευρώ προκειμένου όπως τους είπε πει να περπατήσει ξανά το θύμα. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν συνέβη και το 2017 ο ασθενής απεβίωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φυσιοθεραπευτής μαζί με τον Γερμανό γιατρό χορηγούσαν αμπούλες λέγοντας ότι είχαν βλαστοκύτταρα ενώ είχαν γλυκόζη ή σκέτο νερό.

Γερμανοί και Έλληνες αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο γραφείο σε περιοχή της Βάδης-Βυρτεμβέργης στη Γερμανία και εντόπισαν τις αμπούλες από τις οποίες πήραν δείγμα προς εξέταση.

Η υπόθεση ξεκινάει από το 2005 με τα θύματα να δίνουν μέχρι και 100.000 ευρώ όπως αναφέρεται. Εκτιμάται ότι η λεία των δύο απατεώνων φτάνει το 1 εκατ. ευρώ.

Ήδη κινείται η διαδικασία για την δημοσιοποίηση των στοιχείων του ψευτογιατρού προκειμένου να εντοπιστούν και άλλοι πολίτες που έπεσαν θύματα της απάτης. Για την υπόθεση είναι σε εξέλιξη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.