ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πορνογραφία ανηλίκων: Εξιχνιάστηκαν τρεις υποθέσεις – 21χρονος ποδοσφαιριστής μεταξύ των εμπλεκομένων (upd)

Ο 21χρονος ποδοσφαιριστής συνομίλησε με την ανήλικη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και απέσπασε γυμνές φωτογραφίες της

Πορνογραφία ανηλίκων: Εξιχνιάστηκαν τρεις υποθέσεις – 21χρονος ποδοσφαιριστής μεταξύ των εμπλεκομένων (upd)

(Ανανέωση – Αρχικό κείμενο 16:20). Δικογραφία για παιδική πορνογραφία σε βάρος ποδοσφαιριστή στη Λέσβο, ο οποίος έχει παίξει και σε ομάδα της Γ’ Εθνικής, σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από καταγγελία ενός 16χρονου κοριτσιού, ότι απέσπασε γυμνές φωτογραφίες της.

Σύμφωνα με την καταγγελία της ανήλικης, ο 21χρονος ποδοσφαιριστής συνομίλησε με την 16χρονη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και απέσπασε γυμνές φωτογραφίες της.

Σε βάρος του ποδοσφαιριστή σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων.

Ο ποδοσφαιριστής είναι ένας από τους τέσσερις που έχει συμπεριληφθεί στη δικογραφία.

Άλλες δύο υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων εξιχνιάστηκαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός ατόμου, ενώ δικογραφίες τακτικής διαδικασίας σχηματίστηκαν σε βάρος άλλων τριών ατόμων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, προηγήθηκε κατάλληλη διερεύνηση και αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, τα οποία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Μετά από αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των εμπλεκόμενων και προέκυψαν οι τόποι κατοικίας τους.

Συγκεκριμένα, για την πρώτη υπόθεση προηγήθηκε συνεργασία της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τον Οργανισμό NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children) που εδρεύει στις Η.Π.Α., κατά την οποία εντοπίστηκε 27χρονος χρήστης του διαδικτύου, εντός της ελληνικής επικράτειας, να κατέχει και διακινεί υλικό πορνογραφίας ανηλίκων στο Διαδίκτυο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο 27χρονος έχει συλληφθεί άλλες δύο φορές το 2018 και 2019 για παρόμοια αδικήματα.

Στη δεύτερη υπόθεση υπήρξε συνεργασία της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τις Αρχές Νορβηγίας και Ισπανίας και εντοπίστηκε 33χρονος χρήστης διαδικτυακών εφαρμογών, ο οποίος διαμοίραζε σε άλλους χρήστες υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, καθώς και 55χρονος χρήστης του Διαδικτύου, ο οποίος ήταν ένας από τους παραλήπτες του εν λόγω υλικού.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις κατοικίες τους, το διάστημα από 25 Απριλίου έως και 5 Μαΐου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε κινητά τηλέφωνα, δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, κάρτα micro SD και κάρτα SIM.

Από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια του εμπλεκομένου στην πρώτη υπόθεση βρέθηκε πλήθος υλικού (φωτογραφίες και βίντεο) πορνογραφίας ανηλίκων και συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση και διατάχθηκε η προσωρινή του κράτηση. Ο συλληφθείς έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν για το ίδιο αδίκημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για τις άλλες δύο υποθέσεις ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των τριών ατόμων σε αυτές, ωστόσο δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας. Οι σχηματισθείσες δικογραφίες υποβλήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.