ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Συνελήφθησαν 60 χούλιγκαν για την δολοφονία του αστυνομικού Γ.Λυγγερίδη από ναυτική φωτοβολίδα στου Ρέντη! (upd)

Με την κατηγορία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση - Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε εξέλιξη

Συνελήφθησαν 60 χούλιγκαν για την δολοφονία του αστυνομικού Γ.Λυγγερίδη από ναυτική φωτοβολίδα στου Ρέντη! (upd)

Σε συλλήψεις οπαδών μεγάλης ομάδας για την δολοφονία του αστυνομικού των ΜΑΤ Γιώργου Λυγγερίδη, προχώρησαν οι αρχές.

Οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει μέχρι στιγμής σε 50 με 60 συλλήψεις χούλιγκαν για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Πριν κάποιες μέρες είχε παραδοθεί η δικογραφία από την υποδιεύθυνση αντιμετώπισης βίας στους αθλητικούς χώρους για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και εκδόθηκαν τα σχετικά εντάλματα σύλληψης.

Ανάμεσά στους συλληφθέντες είναι τρία αρχηγικά μέλη συγκεκριμένης Θύρας των οπαδών του Ολυμπιακού.

Αυτά τα άτομα φέρονται να έδιναν διαταγές και να μοίραζαν τους ρόλους σε αυτή την εγκληματική οργάνωση που εξετάζει η Αστυνομία.

Οι τρεις συγκεκριμένοι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει επίσης πολλές φορές τις Αρχές αλλά και την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας.

Παράλληλα, στην υπόθεση που ερευνούν οι Αρχές, υπήρχε βίντεο όπου φαίνονταν οργανωμένοι οπαδοί την ώρα που έφευγαν από το γήπεδο και βγήκαν έξω για να προκαλέσουν τα επεισόδια.

Στις έρευνες που έκαναν οι Αρχές στα σπίτια βρέθηκαν ρούχα όπου ταυτοποιούνται στο βίντεο, που φορούσαν τα συγκεκριμένα άτομα εκείνη την ημέρα.

Επίσης εκείνο το μοιραίο βράδυ, πρόλαβαν κάποιοι και πήγαν στις τουαλέτες για να κάψουν τα στοιχεία τους. Τα εγκληματολογικά εργαστήρια όμως σε αυτά τα καμένα ρούχα βρήκαν αποτυπώματα και DNA για να ταυτοποιηθούν τα άτομα αυτά που περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

Αύριο (23/4) θα οδηγηθούν όλοι στον εισαγγελέα Αθηνών με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε ανθρωποκτονία και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Να σημειωθεί πως δεν είναι μόνο η υπόθεση της δολοφονίας με την οποία ταυτοποιούνται οι συλληφθέντες καθώς υπάρχουν δέκα ακόμα περιστατικά βίας, σε Βόλο, Λάρισα και Πειραιά τα οποία ερευνώνται διεξοδικά.

Ο αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης «έφυγε» από τη ζωή στις 27 Δεκεμβρίου, μετά από σκληρή μάχη που έδωσε για 20 ημέρες, έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του.

Ο 31χρονος είχε δεχθεί ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο κλειστό του Ρέντη, κατά τη διάρκεια του ντέρμπι «αιωνίων», Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, για το League Cup.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την επιχείρηση:

«Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ευρείας κλίμακας επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους αθλητικούς χώρους της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής για τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται στο περιστατικό θανάσιμου τραυματισμού αστυνομικού την 7-12-2023 σε αθλητική διοργάνωση στο Ρέντη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί προσαγωγή δεκάδων ατόμων καθώς και μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες και οχήματα, ενώ έχουν κατασχεθεί διάφορα πειστήρια».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.