ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ρόδος: Εννέα μουσουλμάνοι μετανάστες έφτασαν με σκάφος από την Τουρκία

Ξεκινούν οι διαδικασίες μόνιμης εγκατάστασης

Ρόδος: Εννέα μουσουλμάνοι μετανάστες έφτασαν με σκάφος από την Τουρκία

Eνώπιον της Εισαγγελέως Υπηρεσίας προσήχθησαν χθες δύο Τούρκοι ηλικίας 35 και 21 ετών που συνελήφθησαν από λιμενικούς του Τμήματος Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου με την κατηγορία της παράνομης μεταφοράς μεταναστών από το εξωτερικό στην Ελλάδα καθώς και για παράνομη είσοδο στην χώρα. Ο 35χρονος κατηγορείται επιπλέον για κατοχή όπλου, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου λίγο πριν τις 7.00 το πρωί το λιμενικό ενημερώθηκε τηλεφωνικά από Στρατιωτικό Παρατηρητήριο για την ύπαρξη υπόπτου ταχύπλοου σκάφους που έπλεε με μεγάλη ταχύτητα εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων προερχόμενο από παραλιακή περιοχή του Φετιγιέ προς την θαλάσσια περιοχή της Καλλιθέας.

Περίπου στις 7.15, το σκάφος εντοπίστηκε κοντά σε βραχώδη ακτή να αποβιβάζει μετανάστες  . Μόλις αντιλήφθηκαν το περιπολικό σκάφος του λιμενικού, οι διακινητές ανέπτυσσαν ταχύτητα κινούμενοι προς το περιπολικό σκάφος, με σκοπό να διαφύγουν. Παράλληλα επιχείρησαν να εμβολίσουν  το σκάφος του λιμενικού κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Τότε ο 35χρονος έβγαλε όπλο και σημάδευσε το πλήρωμα του λιμενικού. Κατόπιν τούτου, οι λιμενικοί προχώρησαν σε ρίψη προειδοποιητικών πυρών σε ασφαλή σημεία. Στη συνέχεια, ο  35χρονος προσάραξε το σκάφος στην βραχώδη ακτή, όπου μαζί με τον 21χρονο πήδηξαν στα βράχια για να διαφύγουν, πετώντας το πιστόλι.

Σε αυτό το σημείο, στελέχη του λιμενικού αποβιβάστηκαν στη στεριά και ακινητοποίησαν τους κατηγορούμενους. Το πιστόλι μάρκας “WALTHER”, διαμετρήματος 7,65mm βρέθηκε στα βράχια και κατασχέθηκε.

Οι εννέα μουσουλμάνοι αλλοδαποί θα φιλοξενηθούν προσωρινά σε ΚΕΠΑ πριν αναχωρήσουν για την Αττική για μόνιμη εγκατάσταση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.