ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σανγκάη: «Όποιος παραβιάζει το lockdown θα αντιμετωπίσει σκληρές ποινές» – Εικόνες απάνθρωπης χούντας

26 εκατ. πολίτες σε lockdown

Σανγκάη: «Όποιος παραβιάζει το lockdown θα αντιμετωπίσει σκληρές ποινές» – Εικόνες απάνθρωπης χούντας

Αδιανότητες είναι οι εικόνες που μας έρχονται από την οικονομική πρωτεύουσα της Κίνας, την Σανγκάη, εκεί που περίπου 26 εκατομμύρια πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα σκληρό lockdown. 

Μάλιστα οι αρχές της Σανγκάης προειδοποίσαν σήμερα ότι όποιος παραβιάζει τους κανόνες του lockdown που έχει επιβληθεί στην πόλη λόγω της covid-19 θα αντιμετωπιστεί με αυστηρότητα.

Η αστυνομία της Σανγκάης παρουσίασε αναλυτικά τους περιορισμούς που αφορούν τους περισσότερους από τους 25 εκατομμύρια κατοίκους της πόλης και τους ζήτησε «να πολεμήσουμε την επιδημία με μία καρδιά (…) και να εργαστούμε από κοινού για μια γρήγορη νίκη».

«Όσοι παραβιάζουν τα μέτρα αυτά θα αντιμετωπίζονται αυστηρά βάσει της νομοθεσίας από τα όργανα της δημόσιας ασφάλειας (…) Αν οι πράξεις τους αποτελούν αδίκημα, θα εξετάζονται βάσει της νομοθεσίας», τόνισε η αστυνομία στην ανακοίνωσή της.

Η Σανγκάη προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη έξαρση της covid-19 που έχει καταγραφεί στην Κίνα από τότε που πρωτοεντοπίστηκε ο νέος κορωνοϊός στην κινεζική πόλη Ουχάν, στα τέλη του 2019.

Εξάλλου η αστυνομία επεσήμανε ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους της πόλης, με εξαίρεση όσους εργάζονται για την ανάσχεση της πανδημίας και όσους μεταφέρουν άτομα που έχουν άμεση ανάγκη για ιατρική βοήθεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης προειδοποίησε τους κατοίκους της πόλης, που έχουν αρχίσει να αγανακτούν καθώς παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους και δυσκολεύονται ακόμη και να προμηθευτούν τα βασικά, να μην διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες και να μην πλαστογραφούν άδειες μετακίνησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.