ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δικαστικό «ξέπλυμα» του σκανδάλου της Siemens: Έρευνα από Εισαγγελία Αρείου Πάγου για χρόνους παραγραφών

Θα διερευνηθεί εάν πρόσωπα είχαν συμμετοχή στους δικονομικούς χειρισμούς της υπόθεσης της Siemens

Δικαστικό «ξέπλυμα» του σκανδάλου της Siemens: Έρευνα από Εισαγγελία Αρείου Πάγου για χρόνους παραγραφών

Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου σημειώθηκε πριν λίγο για το «ξέπλυμα» των κατηγορουμένων της υπόθεσης Siemens από την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων εχθές Δευτέρα (26/9).

Μια απόφαση ντροπή για το ελληνικό πολιτικό σκηνικό αλλά και για τη δικαιοσύνη αφού όπως και στην περίπτωση των υποκλοπών ο θεσμός της δικαιοσύνης λειτουργεί πλημμελώς.

Στο μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο διασπάθισης δημοσίου χρήματος και λαδώματος κυβερνητικών αξιωματούχων της Μεταπολίτευσης κρίθηκαν αθώοι οι 20 από τους 22 συνολικά κατηγορούμενους σε κάποιες περιπτώσεις ομόφωνα και σε άλλες κατά πλειοψηφία για την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Με την ίδια απόφαση παύθηκε για τους περισσότερους οριστικά η ποινική δίωξη για πράξεις που έχουν τελεστεί έως το 2002 λόγω παραγραφής.

Με αφορμή την απόφαση αυτή, ο Ι.Ντογιάκος παρήγγειλε σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου να διενεργήσει προσωπικά προκαταρκτική εξέταση.

Αντικείμενο της προκαταρκτικής έρευνας είναι να διερευνηθεί το ενδεχόμενο εάν πρόσωπα τα οποία με οποιονδήποτε τρόπο και οποιαδήποτε ιδιότητα είχαν συμμετοχή στους δικονομικούς χειρισμούς της υπόθεσης της Siemens, συνετέλεσαν ουσιαστικά στην παραγραφή των αξιοποίνων πράξεων, με δικές τους ποινικού χαρακτήρα ενέργειες ή παραλείψεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δηλαδή, θα ερευνηθεί εάν κάποιοι παράγοντες της δίκης ή συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης, με αναβολές, καθυστερήσεις, δικονομικά αιτήματα κ.λπ., συνέβαλαν στη παραγραφή αδικημάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.