ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σοβαρά επεισόδια έξω από το ΑΠΘ και τη Γεωπονική Αθηνών – Έκαψαν οχήματα και έβαλαν φωτιά σε κάδους (βίντεο)

Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων και τους απώθησαν

Σοβαρά επεισόδια έξω από το ΑΠΘ και τη Γεωπονική Αθηνών – Έκαψαν οχήματα και έβαλαν φωτιά σε κάδους (βίντεο)

Σοβαράε πεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Εθνικής Αμύνης έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς κουκουλοφόροι πυρπόλησαν οχήματα και κάδους απορριμμάτων ενώ πέταξαν βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων και τους απώθησαν.

Το κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. έδωσε εντολή στις δυνάμεις των ΜΑΤ να εισέλθουν εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και να προχωρήσουν σε συλλήψεις των κουκουλοφόρων.

Δύο διμοιρίες μπήκαν εντός του ιδρύματος όμως οι ταραξίες είχαν ήδη βρει καταφύγιο στο εσωτερικό των κτιρίων. Από τις μολότοφ και τις πέτρες προκλήθηκαν φθορές σε έντεκα σταθμευμένα οχήματα. Τέσσερα από αυτά κάηκαν μερικώς.

Ένα σκαπτικό μηχάνημα καταστράφηκε ολοσχερώς. Ακολούθησαν προσαγωγές ατόμων που κρίθηκαν ύποπτα για συμμετοχή στα επεισόδια.

Η πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε για να σβήσει φωτιές που έβαλαν άγνωστοι σε κάδους απορριμμάτων, ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑβ παρέλαβε άτομο με αναπνευστικά προβλήματα.

Επεισόδια και στη Γεωπονική Αθηνών

Επεισόδια σημειώθηκαν μετά τα μεσάνυχτα και στη Λεωφόρο Αθηνών στο ύψος της Γεωπονικής Σχολής, όπου λάμβανε χώρα συναυλία με συγκροτήματα της πανκ μουσικής.

Τρία οχήματα που έγιναν στάχτη, καμένοι κάδοι και οδοφράγματα είναι ο απολογισμός των σοβαρών επεισοδίων.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, μια ομάδα περίπου 30 ατόμων βγήκαν από τη Γεωπονική, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη συναυλία, και πυρπόλησαν δύο τουριστικά λεωφορεία και ένα ΙΧ αυτοκίνητο, έστησαν οδοφράγματα και πέταξαν πέτρες σε διερχόμενους οδηγούς.

Αστυνομικοί των ΜΑΤ που επιτηρούσαν στο σημείο προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών και ρίψη χειροβομβίδων κρότου-λάμψης προκειμένου να απομακρύνουν τους νεαρούς.

Για περίπου μια ώρα η λεωφόρος Αθηνών θύμιζε πεδίο μάχης με την Αστυνομία να προχωρά σε διακοπή της κυκλοφορίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.