ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σπάρτη: Άνδρας θα έβγαζε στο «σφυρί» αρχαιότητες έναντι 20.000 ευρώ

Οι Αρχές βρήκαν ένα αρχαίο χάλκινο ειδώλιο ζώου και ένα τμήμα χάλκινης επίθετης λαβής από μεγάλο ανοιχτό αγγείο με τη μορφή μέδουσας

Σπάρτη: Άνδρας θα έβγαζε στο «σφυρί» αρχαιότητες έναντι 20.000 ευρώ

Ματαιώθηκαν τα σχέδια ενός 56χρονου από την ευρύτερη περιοχή της Σπάρτης, που σκόπευε να πουλήσει σε άγνωστο αγοραστή δυο αρχαία αντικείμενα έναντι του ποσού των 20.000 ευρώ, καθώς συνελήφθη με επιχείρηση αστυνομικών της Ασφαλείας Σπάρτης και του τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Ασφαλείας Αττικής.

Οι αστυνομικοί από την Αθήνα είχαν συγκεντρώσει πληροφορίες για την επικείμενη αγοραπωλησία και, με την συνδρομή των συναδέλφων τους από την Σπάρτη, κατάφεραν να εντοπίσουν τον 56χρονο το μεσημέρι του Σαββάτου, μέσα στο αυτοκίνητό του. Κατά την έρευνα του οχήματος, βρέθηκε κάτω από τη θέση του συνοδηγού μια σακούλα μέσα στην οποία υπήρχαν ένα αρχαίο χάλκινο ειδώλιο ζώου και ένα τμήμα χάλκινης επίθετης λαβής από μεγάλο ανοιχτό αγγείο με τη μορφή μέδουσας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι αρχαιότητες κατασχέθηκαν, όπως και το αυτοκίνητο και το κινητό τηλέφωνο του 56χρονου, ο οποίος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης κατηγορούμενος για κατοχή, αποδοχή και διάθεση προς πώληση αρχαίων κινητών μνημείων. Η έρευνα συνεχίζεται για να εντοπιστούν οι τελικοί αποδέκτες των αρχαιοτήτων, αλλά και η προέλευσή τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.