ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. σπείρα που έστηνε καρτέρι έξω από τράπεζες στην Αττική και άρπαζε χρήματα

Την υπόθεση έφερε στο φως η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. σπείρα που έστηνε καρτέρι έξω από τράπεζες στην Αττική και άρπαζε χρήματα

Εξιχνιάσθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε βάρος οδηγών οχημάτων, πεζών και κλοπές από οικίες και οχήματα, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή οκτώ ημεδαπών στη συμμορία και σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που διαπράττει ληστείες και διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, μετά από ληστεία που έγινε σε βάρος ημεδαπού, έξω από κατάστημα τράπεζας στο Περιστέρι, όπου του αφαιρέθηκε με χρήση βίας μεγάλο χρηματικό ποσό, συγκρότησε ειδική ομάδα αστυνομικών για τη συλλογή στοιχείων που αφορούσαν την προαναφερόμενη ληστεία, καθώς και άλλες περιπτώσεις που παρουσίαζαν παρόμοια μεθοδολογία δράσης.

Μετά από πολύμηνη και ενδελεχή έρευνα, αποκαλύφθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης με διαρκή και μεθοδική δράση, με διακριτούς ρόλους και συνοχή. Ως προς τον τρόπο δράσης, όπως διαπιστώθηκε τα μέλη της οργάνωσης παρακολουθούσαν και στοχοποιούσαν άτομα που προσέγγιζαν, είτε πεζή, είτε με τα οχήματα τους υποκαταστήματα τραπεζών και επρόκειτο να πραγματοποιήσουν συναλλαγές στα ΑΤΜ και όχι μόνο, έχοντας στην κατοχή τους μετρητά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη συνέχεια παρέμεναν εξωτερικά των υποκαταστημάτων και σε απόσταση, ώστε να μην καταγραφούν από τις κάμερες των τραπεζών και όταν οι συνθήκες ήταν κατάλληλες, επιτίθεντο στα θύματά τους, πολλές φορές με ιδιαίτερη σκληρότητα και τους αφαιρούσαν χρήματα και προσωπικά τους αντικείμενα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.