Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. σπείρα που «ρήμαζε» σπίτια σε Αττική και Αχαΐα – Στις €360.000 η λεία τους

Χειροπέδες σε πέντε άνδρες και δύο γυναίκες ηλικίας από 22 ως 29 χρόνων

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. σπείρα που «ρήμαζε» σπίτια σε Αττική και Αχαΐα – Στις €360.000 η λεία τους

Συνελήφθησαν πέντε άνδρες και δύο γυναίκες ηλικίας από 22 ως 29 χρόνων που είχαν διαπράξει 27 διαρρήξεις, μια ληστεία και εννέα κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας αυτοκινήτων, που τους είχαν αποφέρει λεία αξίας 361.740 ευρώ.

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι οι κακοποιοί δρούσαν από τον Ιούλιο του 2022, στις παραθαλάσσιες περιοχές του Καστελοκάμπου, του Ακταίου Ρίου, του Αγίου Βασιλείου, των Αραχωβιτίκων και του Ψαθοπύργου Πατρών, καθώς και σε περιοχές του Αιγίου και της Αττικής, όπου «χτυπούσαν» κυρίως πολυτελή σπίτια.

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν διάφορα κοσμήματα, τέσσερις τηλεοράσεις, μια κονσόλα παιχνιδομηχανής, 12 κινητά, 760 ευρώ, τέσσερα ζευγάρια πινακίδων κυκλοφορίας, τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα και έναν σουγιά.

Οι κακοποιοί είχαν όλοι πλούσιο παρελθόν με καταδίκες για κλοπές και σε μια περίπτωση είχαν χτυπήσει τον ιδιοκτήτη ενός σπιτιού, που τους εντόπισε να διαφεύγουν με τα πανάκριβα ρολόγια που είχαν κλέψει.

Μάλιστα, τέσσερις από αυτούς θεωρούνται ιδιαίτερα «σκληροί» και στο παρελθόν είχαν εμβολίσει ένα περιπολικό της Αστυνομίας για να διαφύγουν, όπως αναφέρει η «Πελοπόννησος».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε βάρος των μελών της εγκληματικής ομάδας σχηματίστηκε δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος για συμμορία, ληστεία και διακεκριμένη κλοπή, απείθεια, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και παράβαση του νόμου για τα όπλα, με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.