
Στη δημοσιότητα ήρθε φωτογραφία ντοκουμέντο, η οποία αποκαλύπτει ότι στο εσωτερικό του ουκρανικού σκάφους – drone που εντοπίστηκε στη Λευκάδα, υπήρχε εκρηκτική ύλη, με τις εκτιμήσεις να μιλούν για περίπου 100 κιλά εκρηκτικών.
Οι πρώτες τεχνικές αναλύσεις δείχνουν ότι το σύστημα είχε σχεδιαστεί ώστε να κατευθύνει την έκρηξη προς συγκεκριμένο σημείο, αυξάνοντας τη φονικότητά του και τη ζημιά σε στόχους στη θάλασσα, όπως μεγάλα πλοία. 
Στο πίσω μέρος της συσκευής εντοπίζεται σύστημα κάμερας για τηλεχειρισμό και μετάδοση εικόνας σε πραγματικό χρόνο προς το κέντρο ελέγχου, ενώ στο μπροστινό τμήμα φέρεται να υπάρχει κεραία δορυφορικής σύνδεσης μέσω συστήματος τύπου Starlink, που επιτρέπει τον απομακρυσμένο χειρισμό του drone.
Οι αρχές εξετάζουν τη διαδρομή του μη επανδρωμένου σκάφους, την πιθανή αποστολή του και τον τελικό του στόχο, καθώς τα συγκεκριμένα συστήματα έχουν χρησιμοποιηθεί κυρίως σε επιχειρήσεις κατά ναυτικών στόχων στο πλαίσιο του πολέμου στην Ουκρανία.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.