ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Συνελήφθησαν 21 Ιταλοί στο «Ελ.Βενιζέλος» – Έρχονταν για την επέτειο της δολοφονίας των Γ.Φουντούλη και Μ.Καπελώνη

Οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, όπου κρατούνται, προκειμένου να κινηθεί σε βάρος τους η διαδικασία της διοικητικής απέλασης

Συνελήφθησαν 21 Ιταλοί στο «Ελ.Βενιζέλος» – Έρχονταν για την επέτειο της δολοφονίας των Γ.Φουντούλη και Μ.Καπελώνη

Η Ελληνική Αστυνομία, προχώρησε στη σύλληψη 21 Ιταλών δεξιών στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος», οι οποίοι έφτασαν στη χώρα μας προκειμένου να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση μελών της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ, κατόπιν αιτήματος των ελληνικών Αρχών, έπειτα από πληροφορίες ότι μέλη δεξιών οργανώσεων του εξωτερικού θα ανταποκριθούν σε κάλεσμα για συγκέντρωση που είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη (01/11), υπήρξε ενημέρωση για αεροπορικό ταξίδι 21 δεξιών Ιταλών προς Ελλάδα.

Η Ελληνική Αστυνομία έδρασε άμεσα και με την άφιξή τους στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» βραδινές ώρες της Τρίτης (31/10) συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, όπου κρατούνται, προκειμένου να κινηθεί σε βάρος τους η διαδικασία της διοικητικής απέλασης για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΛ.ΑΣ είχε τεθεί σε κατάσταση συναγερμού ενόψει της συμπλήρωσης 10 ετών από τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, Μανώλη Καπελώνη και Γιώργο Φουντούλη.

Ο λόγος της κινητοποίησης αφορούσε πληροφορίες που έφθασαν τις προηγούμενες μέρες στην Κρατική Ασφάλεια και έκαναν λόγο για επικείμενη άφιξή τους στην Αθήνα.

Ειδικότερα, αστυνομικές πηγές, ανέφεραν ότι, κατόπιν αξιοποίησης των πληροφοριών, προέκυψε ότι δεξιοί από διάφορες χώρες της Ευρώπης έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να έρθουν στη χώρα μας προκειμένου να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση μελών της οργάνωσης.

Από τις χώρες ενδιαφέροντος η Ιταλία απάντησε επίσημα ότι πράγματι έχει και η ίδια πληροφορίες για επικείμενη μετακίνηση δεξιών προς τη χώρα μας, ενώ σχετικές απαντήσεις έδωσαν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Με δεδομένα τα παραπάνω, η ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται σε συναγερμό με στελέχη της να έχουν ακροβολιστεί σε λιμάνια, αεροδρόμια και σύνορα έχοντας το βλέμμα τους στις αφίξεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, με διαταγή που εκδόθηκε από τη ΓΑΔΑ, απαγορεύτηκε για 24 ώρες από τα ξημερώματα της 1ης Νοεμβρίου (σ.σ. μέχρι και τα ξημερώματα της 2ας Νοεμβρίου) κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση σε όλο τον νομό Αττικής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.