Τελικά, ποιος είναι ο «κερατάς» των Βρυξελλών;

Συντριβή πυροσβεστικού ελικοπτέρου στο Μέτσοβο: «Δεν έπαιρνε ύψος – Χτύπησαν οι έλικες στο νερό και έγινε έκρηξη»

Αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν από την πτώση του ελικοπτέρου στη λίμνη Αώου

Συντριβή πυροσβεστικού ελικοπτέρου στο Μέτσοβο: «Δεν έπαιρνε ύψος – Χτύπησαν οι έλικες στο νερό και έγινε έκρηξη»

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Τη στιγμή της συντριβής του πυροσβεστικού ελικοπτέρου «Βell» στη λίμνη Αώου στο Μέτσοβο περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας , λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν μπορούσε να πάρει ύψος».

Ο Άρης Σπανδονίδης βρισκόταν στο σημείο και βιντεοσκοπούσε, όταν είδε το ελικόπτερο «από επάνω μας και το βλέπω μετά να κάνει υδροληψία». «Σε κάποια φάση βλέπω να αδειάζει τις δεξαμενές και φωνάζω στον φίλο μου “υπάρχει πρόβλημα, κάτι συμβαίνει, δεν μπορεί να πάρει ύψος, δεν μπορεί να κάνει τόση ώρα να γεμίζει”. Και έγινε το τραγικό, μπήκε η ουρά μέσα στο νερό, έχασε ύψος, προσπάθησαν να το σηκώσουν. Ίσως να είδα να βγαίνουν οι πιλότοι, δεν μπορώ να καταλάβω. Στρέφει, χτυπάνε οι έλικες μέσα στο νερό, γίνεται έκρηξη, παίρνει φωτιά και βυθίζεται», είπε ο Α.Σπανδονίδης στο MEGA.

Στη συνέχεια «τρέξαμε, πήγαμε απέναντι, χωριστήκαμε με τα σκυλιά μας να τους βρούμε. Εγώ δεν κατάφερα να τους βρω. Σε δέκα λεπτά είδα κάποιος να βγαίνει πάνω σε ένα νησάκι. Παίρνω τηλέφωνο την ΕΛΑΣ και δίνω ακριβείς συντεταγμένες».

«Στα επτά με δέκα λεπτά από τη στιγμή που έγινε η πτώση ήρθε η ΕΛΑΣ, η Πυροσβεστική. Ήρθε η δήμαρχος. Δεν μπορούσε να έρθει η ΕΜΑΚ και το ασθενοφόρο γιατί η Εγνατία είναι κλειστή. Η λίμνη δεν είναι εύκολη στην πρόσβαση. Είναι ένας δρόμος 15-20 χιλιόμετρα και ήρθαν όλοι στην ώρα τους. Κάπου κάτι δουλεύει στην Ελλάδα. Δεν μπορεί όλα να μην δουλεύουν», ανέφερε.

Οι δυο χειριστές του ελικοπτέρου, κολύμπησαν μέχρι ξέρα που βρίσκεται στη λίμνη όπου και παραλήφθηκαν από λέμβο και παραδόθηκαν σε ασθενοφόρο και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ιωαννίνων για προληπτικούς λόγους.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.