Ταξί: Η απάτη με τα εικονικά ταξίμετρα – Πώς θα την αντιληφθείτε

Με απενεργοποιημένα ταξίμετρα έκαναν δρομολόγια οδηγοί ταξί στη Θεσσαλονίκη, όπως έδειξαν πρόσφατοι τροχονομικοί ελέγχοι

Ταξί: Η απάτη με τα εικονικά ταξίμετρα – Πώς θα την αντιληφθείτε

Νέα «μόδα» σε ταξί που αντί να λειτουργούν κανονικό ταξίμετρο έχουν tablet για να χρεώνουν περισσότερο τις διαδρομές τους πελάτες. Πρόκειται για νέα απάτη που εντοπίστηκε από την τροχαία σε ταξί στη Θεσσαλονίκη.

Κάποιοι ταξιτζήδες είχαν τάμπλετ ενώ άλλοι κινητά τηλέφωνα με εφαρμογές που προσομοιάζουν σε ταξίμετρα παραπλανώντας τους επιβάτες.

Έτσι, λοιπόν, αντί το κανονικό και νόμιμο ταξίμετρο, ανοίγουν το κινητό ή το τάμπλετ το οποίο χρεώνει κατά το δοκούν. Ό,τι βγάλει η «εφαρμογή» του οδηγού ταξί και φυσικά χωρίς νόμιμη απόδειξη.

Η νέα απάτη φαίνεται να έχει γίνει μόδα στη Θεσσαλονίκη όπου δεκάδες οδηγοί ταξί επέβαλαν αυθαίρετες χρεώσεις στους πελάτες τους έχοντας απενεργοποιήσει τα ταξίμετρα και στη θέση τους λειτουργούσαν ηλεκτρονικές εφαρμογές μέσω τάμπλετ ή smartphones.

Αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο ειδικής δράσης της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης με εντατικούς ελέγχους σε δεκάδες ταξί. Συγκεκριμένα το διάστημα 7 έως 10 Μαρτίου, έγιναν έλεγχοι σε 126 οχήματα ταξί στα 20 εκ των οποίων βεβαιώθηκαν παραβάσεις.

Οι συγκεκριμένοι οδηγοί ταξί κατελήφθησαν να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής εφαρμογής ταξιμέτρου μέσω φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών ή κινητών τηλεφώνων αντί να έχουν θέσει σε λειτουργία το ταξίμετρο του οχήματος τους.

Τι να προσέχετε στα ταξί

Όταν ο πελάτης μπει στο ταξί πρέπει να εντοπίσει το ταξίμετρο και να γνωρίζει ότι τόσο το κινητό όσο και το tablet δεν αποτελούν ταξίμετρα ακόμα και αν εμφανίζουν αυτές τις ενδείξεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, προτού αποβιβαστεί από το ταξί, πρέπει να ζητά τη νόμιμη απόδειξη παροχής υπηρεσιών, η οποίο μπορεί να εκδοθεί μόνο από νόμιμο ταξίμετρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.