ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Θεσσαλονίκη: 23χρονος παρενόχλησε σεξουαλικά 15χρονο – «Ήθελα να του χαϊδέψω τα πόδια»

«Στις προτάσεις που του έκανε από τα μηνύματα, του έγραφε "θα δεις, θα σου αρέσει"»

Θεσσαλονίκη: 23χρονος παρενόχλησε σεξουαλικά 15χρονο – «Ήθελα να του χαϊδέψω τα πόδια»

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών, με αναστολή, στον 23χρονο που έστελνε μηνύματα και προσπαθούσε να πείσει έναν ανήλικο να συναντηθούν, με προτάσεις που αφορούσαν σε γενετήσιες πράξεις.

Ο άντρας, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής (2/2) κρίθηκε ένοχος για προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας, μέσω διαδικτύου, σε βάρος ανήλικου και το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κατηγορούμενος γνώρισε τον 15χρονο μέσω διαδικτυακής εφαρμογής και ξεκίνησε να του στέλνει μηνύματα, προσπαθώντας να τον πείσει να βρεθούν στο σπίτι του και κάνοντάς τους ερωτικές προτάσεις. Ο κατηγορούμενος μιλούσε για πέντε ημέρες με τον ανήλικο, ο οποίος βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, παρόλο που γνώριζε την ηλικία του, μέχρι που ο έφηβος το αποκάλυψε στους γονείς του και προχώρησαν σε καταγγελία. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε αυτές τις πέντε ημέρες αντάλλαξαν περίπου 370 μηνύματα.

Η μητέρα του ανηλίκου κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο κατηγορούμενος μιλούσε με τον γιο της τις τελευταίες πέντε ημέρες και τον προσέγγισε μέσα από μια ομάδα που αφορά τα αστικά λεωφορεία. Παρόλο που ο 15χρονος είχε πει την ηλικία του στον κατηγορούμενο, εκείνος δεν πτοήθηκε και συνέχισε να τον προσεγγίζει ερωτικά, κάνοντάς του προτάσεις για να βρεθούνε.

«Στις προτάσεις που του έκανε από τα μηνύματα, του έγραφε “θα δεις, θα σου αρέσει, έλα σπίτι μου να κάτσουμε με μποξεράκια στον καναπέ”, “να σου χαϊδέψω τα τριχωτά σου πόδια που μου αρέσουν πολύ στον άνδρα”. Ο κατηγορούμενος ζήτησε φωτογραφίες από τριχωτά πόδια και έστειλε μια δική του ξαπλωμένος στο κρεβάτι που φαίνεται το εσώρουχό του», είπε η μητέρα του εφήβου.

Όπως έκανε γνωστό η γυναίκα, ο γιος της έχει διαγνωστεί με ένα σύνδρομο και για αυτόν τον λόγο είναι δύσκολο να ξεχωρίσει γρήγορα της προθέσεις κάποιου ατόμου. Ο 15χρονος επέλεξε να μιλήσει στους γονείς του όταν ξεκαθάρισε στον κατηγορούμενο ότι του αρέσουν οι γυναίκες, όμως εκείνος επέμενε να του λέει να μεταβεί στο σπίτι του και να βρεθούνε από κοντά.

Ο πατριός του 15χρονου, ο οποίος είναι αξιωματικός της ΕΜΑΚ και γνωστός προπονητής πολεμικών τεχνών, Γιώργος Αναγνωστάκος, από την πρώτη στιγμή έκανε γνωστό το περιστατικό με βίντεο που κοινοποίησε στο διαδίκτυο μιλώντας για το περιστατικό και τόνισε στο δικαστήριο την ανάγκη να επιβληθεί παραδειγματική τιμωρία στον κατηγορούμενο και να γίνουν πιο αυστηρές οι ποινές.

Στο μεταξύ, ο πατέρας του κατηγορουμένου ανέφερε στο δικαστήριο ότι έπεσε από τα σύννεφα για τις πράξεις τις οποίες κατηγορείται ο γιος του. «Δεν γνώριζα ότι ο γιος μου έχει τάσεις για 15χρονα και δεν νομίζω ότι έχει. Ζητάω συγγνώμη εκ μέρους του γιου μου για αυτό που έκανε, ήταν κάτι άσχημο και θα πρέπει να τιμωρηθεί για αυτό», είπε.

«Ήθελα να του χαϊδέψω τα πόδια»

Στην απολογία του ο 23χρονος ομολόγησε ότι έστελνε μηνύματα για να προσεγγίσει ερωτικά τον 15χρονο, τονίζοντας ότι ήθελε… να του χαϊδέψει τα πόδια.

«Είμαι σχεδόν 24 ετών, σπουδάζω στην Κοζάνη, μένω Θεσσαλονίκη και πηγαινοέρχομαι για τα μαθήματα. Δουλεύω σε κατάστημα ψιλικών. Στο γκρουπ αυτό είμαι δύο – τρία χρόνια, οι συζητήσεις είναι για τα λεωφορεία, τις βλάβες που έχουν, κάποια σχόλια για τους οδηγούς και τέτοια πράγματα», είπε αρχικά στην απολογία του.

«Ο διάλογος με τον 15χρονο προέκυψε όταν ξεκινήσαμε να μιλάμε επειδή είχε φωτογραφία του στο instagram, τον είδα μεγαλύτερο, νόμιζα είναι 17-18 ετών και του έστειλα μήνυμα. Σκοπός μου δεν ήταν να γίνει σεξουαλική πράξη απέναντι μου μόνο να του χαϊδέψω τα πόδια, δεν ήθελα κάτι περισσότερο, το είχα γράψει και σε μήνυμα. Στη φωτογραφία που του έστειλα φαινόταν ελάχιστα το μποξερακι. Λυπάμαι πολύ. Δεν έχει ξανά γίνει κάτι τέτοιο», σημείωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ενοχή του κατηγορουμένου πρότεινε και η εισαγγελέας της έδρας, ζητώντας μάλιστα την μετατροπή της κατηγορίας σε «κατά εξακολούθηση», καθώς ο 23χρονος έκανε επανειλημμένα προτάσεις για ασελγείς πράξεις, κάτι το οποίο προκύπτει και από την κατάθεση του θύματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.