ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Θεσσαλονίκη: Αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν σε διμοιρία ΜΑΤ με πέτρες και φωτοβολίδες

Ανθρωποκυνηγητό για τους δράστες

Θεσσαλονίκη: Αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν σε διμοιρία ΜΑΤ με πέτρες και φωτοβολίδες

Ένταση επικράτησε κατά τις νυκτερινές ώρες της Τετάρτης, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, όταν αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν σε αστυνομικές δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, σκηνές απόλυτου χάους έζησαν τις βραδινές ώρες της Τετάρτης, κάτοικοι που διαμένουν γύρω από την πλατεία Καλλιθέας στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ των δυνάμεων των ΜΑΤ και αντιεξουσιαστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thesstoday.gr, από νωρίς το βράδυ της Τετάρτης, βρίσκονταν στο σημείο διμοιρίες των ΜΑΤ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με αφορμή το προγραμματισμένο μπαρ οικονομικής ενίσχυσης με συνοδεία μουσικής που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Καλλιθέας από αντιεξουσιαστές. Η παρουσία των ΜΑΤ προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση τόσο στους ίδιους αλλά και σε κατοίκους της περιοχής, καθώς είναι μία συνηθισμένη κινητοποίηση από την πλευρά τους.

Περίπου στις 22:00 οι αντιεξουσιαστές απηύθυναν κάλεσμα για συγκέντρωση περισσότερων ατόμων στο σημείο, με αποτέλεσμα να ανταποκριθούν περίπου 50. Λίγες ώρες αργότερα, όπου είχε απομείνει πλέον λίγος κόσμος στην πλατεία, ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ των δύο, με την πλευρά των αντιεξουσιαστών να φωνάζει συνθήματα και να ρίχνει πέτρες στις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και οι τελευταίοι να απαντούν με εκτεταμένη χρήση χημικών, τα οποία προκάλεσαν μία αποπνικτική ατμόσφαιρα. Παράλληλα, σημειώθηκαν φθορές σε ένα σταθμευμένο όχημα.

Ανθρωποκυνηγητό στη Θεσσαλονίκη

Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό στα στενά της Άνω Πόλης μέχρι και στην οδό Κασσάνδρου, με την αστυνομία να προχωρά σε έξι προσαγωγές ατόμων. Σημειώνεται πως αν και μετά τα επεισόδια δεν βρισκόταν κανείς στην πλατεία, μία διμοιρία των ΜΑΤ παρέμεινε έως και τις 2 το βράδυ.

Δείτε εικόνες από την πλατεία στη Θεσσαλονίκη:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.