ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Θεσσαλονίκη: ΕΔΕ μετά το ατύχημα της 8χρονης σε τσουλήθρα παιδικής χαράς

Ξεκίνησαν οι εντατικοί έλεγχοι

Θεσσαλονίκη: ΕΔΕ μετά το ατύχημα της 8χρονης σε τσουλήθρα παιδικής χαράς

Ο δήμος Θεσσαλονίκης, διενεργεί ένορκη διοικητική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα με την 8χρονη, το δάχτυλο της οποίας αποκολλήθηκε ενώ έκανε τσουλήθρα, την περασμένη Κυριακή, σε παιδική χαρά στη Νέα Παραλία.

Το πρωί, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης διενεργούσαν εντατικούς ελέγχους σε παιδικές χαρές προκειμένου να ελέγξουν τους χώρους και να αποκαταστήσουν τις όποιες φθορές, όπως είπε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Εφραίμ Κυριζίδης, έξω από την παιδική χαρά στο Πάρκο Ξαρχάκου. Παράλληλα, ανάλογους ελέγχους θα διενεργήσει μέχρι τα τέλη Μαΐου και εταιρεία που αναλαμβάνει τις πιστοποιήσεις των παιδικών χαρών.

Ερωτηθείς για τα αίτια που προκάλεσαν τον τραυματισμό της 8χρονης, ο κ. Κυριζίδης είπε: «Δεν γνωρίζουμε ακόμη. Διατάξαμε κι εμείς ένορκη διοικητική εξέταση, ταυτόχρονα με την εισαγγελία. Έχουμε ζητήσει από τους πραγματογνώμονες, την πιστοποιημένη εταιρεία και τον κατασκευαστή του παιχνιδιού να μας πουν τη δική τους εκδοχή, ενώ “τρέχει” η αστυνομική διαδικασία και η εισαγγελική παραγγελία. Για όλα αυτά, τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε επαρκείς εξηγήσεις και πορίσματα που θα μας δώσουν σαφή απάντηση».

Ερωτηθείς ο αντιδήμαρχος για τις καταγγελίες που υπήρχαν για φθορές στη συγκεκριμένη παιδική χαρά της Νέας Παραλίας, απάντησε πως δύο ημέρες πριν το ατύχημα συνεργείο του δήμου ήταν στο σημείο και «αφαίρεσε ένα όργανο που διαπίστωσε ο επόπτης ότι υπήρχε πρόβλημα, σε άλλη τσουλήθρα. Τι έγινε με την καταγγελία, τι έκαναν τα συνεργεία, εάν υπήρχε η κακοτεχνία και δεν την είδαν, όλα ελέγχονται αυτή τη στιγμή. Όλα θα βγουν από τα πορίσματα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Κυριζίδης πρόσθεσε πως το ενδιαφέρον όλων στρέφεται στην αποκατάσταση της υγείας της 8χρονης και επανέλαβε ότι ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή είναι σε συνεχή επικοινωνία με την οικογένεια του κοριτσιού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.