ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι τέσσερις συλληφθέντες για την κατάληψη – Στις 9 Δεκεμβρίου η δίκη

Σε βάρος τους απαγγέλθηκε ποινική δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης και κατάληψη δημοσίου κτίσματος

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι τέσσερις συλληφθέντες για την κατάληψη – Στις 9 Δεκεμβρίου η δίκη

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν, με την αυτόφωρη διαδικασία, οι τέσσερις συλληφθέντες, κατά τη χθεσινή αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης κτιρίου που τελούσε υπό κατάληψη, στην οδό Σιατίστης, στο κέντρο της πόλης.

Σε βάρος τους απαγγέλθηκε ποινική δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης και κατάληψη δημοσίου κτίσματος. Λόγω απουσίας μαρτύρων, η δίκη αναβλήθηκε για τις 9 Δεκεμβρίου και η κράτηση τους ήρθη αυτοδικαίως.

Έξω από τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού για να συμπαρασταθούν στους τέσσερις κατηγορούμενους (όλοι άνδρες, ηλικίας 19 έως 25 ετών).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το κτίριο ανήκει στον Δήμο Θέρμης και είχε καταληφθεί το 2015. Η δε κατάληψη ήταν γνωστή ως «Mundo Nuevo». Στο εσωτερικό του η αστυνομία εντόπισε -μεταξύ άλλων- κράνη, κοντάρια και αντιασφυξιογόνες μάσκες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.