ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτό το 9,9% του Βελόπουλου ΄διαβάζεται και ανάποδα: 6,6. Και αν...

Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που η αστυνομία πραγματοποιεί έφοδο στη «φωλιά» του καρτέλ (βίντεο)

Βίντεο ντοκουμέντο

Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που η αστυνομία πραγματοποιεί έφοδο στη «φωλιά» του καρτέλ (βίντεο)

Το κουαρτέτο της άσπρης σκόνης που δραστηριοποιούνταν στη χώρα μας, και διακινούσε τεράστιες ποσότητες κοκαΐνης ανήκε σε ένα από τα μεγαλύτερα καρτέλ ναρκωτικών του κόσμου. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές ο εγκέφαλός που βρίσκεται στην Κολομβία διακινεί το 10% της ακριβής σκόνης σε όλο τον κόσμο.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι μόνο στις δύο εφόδους των αστυνομικών στην Καλαβρία της Ιταλίας και στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκε περίπου ένας τόνος κοκαΐνης. Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί σε Ελλάδα και Ιταλία κατάσχεσαν 951 κιλά κοκαΐνης η αξία της οποίας εκτιμάται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Τα μέλη όμως το καρτέλ φαίνεται ότι εκτός από τη διακίνηση των ναρκωτικών χρησιμοποιούσαν και μεθόδους που βλέπουμε σε αστυνομικές ταινίες του Χόλιγουντ. Σε περίπτωση που κάποιοι έρχονταν αντιμέτωποι με τα συμφέροντα του καρτέλ που υπηρετούσαν δεν δίσταζαν να τα βασανίσουν και τα να τα βγάλουν από τη ζωή με τον πιο φρικιαστικό τρόπο.

Ο ένας εκ των τεσσάρων συλληφθέντων στη Θεσσαλονίκη, ηλικίας 45 ετών, αναζητούνταν από τους Βρετανούς, καθώς στην Αγγλία έχει προχωρήσει για λογαριασμό του καρτέλ στο βασανισμό ενός άτομού το όποιο στη συνέχεια το έκαψε ζωντανό.

Μάλιστα ο αδερφός του 45χρονου είναι από τα υψηλόβαθμα στελέχη του καρτέλ στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη δημοσιότητα δόθηκε ένα βίντεο από την επιχείρηση της αστυνομίας για την εξάρθρωση του καρτέλ. Στο βίντεο φαίνονται πάνοπλοι αστυνομικοί να πραγματοποιούν έφοδο στο σπίτι που ζούσαν τα μέλη της οργάνωσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.