ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Θεσσαλονίκη: Ισόβια κάθειρξη στον 50χρονο για τον φόνο της 48χρονης συζύγου του

«Νιώθαμε ότι κινδυνεύουμε», ανέφερε ο γιος του ζευγαριού στην κατάθεσή του

Θεσσαλονίκη: Ισόβια κάθειρξη στον 50χρονο για τον φόνο της 48χρονης συζύγου του

Ισόβια ήταν η ποινή που επιβλήθηκε στον 50χρονο, στη Θεσσαλονίκη, που σκότωσε τη σύζυγό του τον περασμένο Νοέμβριο, χρησιμοποιώντας μαχαίρι.

Ισόβια κάθειρξη και φυλάκιση 3 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον 50χρονο για τον φόνο της 48χρονης συζύγου του. Κρίθηκε ένοχος για τα αδικήματα της «ανθρωποκτονίας με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση» και της «παράνομης οπλοφορίας – οπλοχρησίας».

Ο κατηγορούμενος είναι χρόνιος ψυχωτικός ασθενής καθώς το 2001 διαγνώστηκε με σχιζοφρενική διαταραχή. Δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, ούτε εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο και δικάστηκε σαν να είναι παρών.

«Νιώθαμε ότι κινδυνεύουμε», ανέφερε ο γιος του ζευγαριού στην κατάθεσή του

«Φοβόταν ότι θα χωρίσει με την μάνα μου. Της είχα πει ότι αν ποτέ φύγεις εγώ θα σε βρω και αν δεν σε βρω θα κάνω κακό στους δικούς σου. Ήταν πολύ βίαιος άνθρωπος. Νιώθαμε ότι κινδυνεύουμε. Ό,τι κι αν ήταν, ήταν πατέρας μου. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα κατέληγε έτσι» ανέφερε στην κατάθεση του, μεταξύ άλλων, ο γιος του θύματος και του θύτη.

Το έγκλημα έγινε το μεσημέρι της 26ης Νοεμβρίου 2021.

Το χρονικό του εγκλήματος και της σύλληψης

Με κυνηγετικό μαχαίρι ο 50χρονος επιτέθηκε στη σύζυγό του και την έπληξε επανειλημμένα στο σώμα. Η γυναίκα έφερε και αμυντικά τραύματα στα χέρια ενώ πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία .

Συνολικά 23 τραύματα μέτρησε η ιατροδικαστής στη σορό της παθούσας. Στη συνέχεια, ο σύζυγος αφού πλύθηκε από τα αίματα μετέβη στο ΑΤ Λευκού Πύργου, στην πλατεία Αριστοτέλους, και ανέφερε σε αστυνομικούς ότι λίγο νωρίτερα, ευρισκόμενος σε κατάσταση «αμόκ» σκότωσε τη σύζυγό του με μαχαίρι γιατί τον απατούσε και γιατί τον είχε κλείσει σε ψυχιατρείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στους αστυνομικούς ανέφερε ότι δεν μπορούσε να αντιληφθεί τι έκανε λόγω της ψυχικής διαταραχής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.