ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 38χρονος που απειλούσε ότι θα κάψει την 29χρονη σύζυγό του και τα παιδιά τους

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 38χρονος που απειλούσε ότι θα κάψει την 29χρονη σύζυγό του και τα παιδιά τους

Ποινή φυλάκισης δυόμιση ετών, χωρίς αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 38χρονο που απείλησε ότι θα κάψει ζωντανούς την 29χρονη πρώην σύζυγό του και τα δύο τους παιδιά και έβαλε φωτιά στην είσοδο της πολυκατοικίας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της 30ης Μαρτίου, στη δυτική Θεσσαλονίκη, όταν ο άντρας μετέβη στην οικία όπου διαμένει η νεαρή μητέρα με τα ανήλικα τέκνα τους, παραβίασε την κεντρική είσοδο της πολυκατοικίας, ανέβηκε στον τέταρτο όροφο και απείλησε ότι θα τους σκοτώσει.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος μέχρι σήμερα μετρούσε συνολικά οκτώ καταδίκες για ενδοοικογενειακή βία, ωστόσο είχαν ανασταλτικό χαρακτήρα, δεν σταμάτησε εκεί, αφού όταν η πρώην σύζυγος αρνήθηκε να του ανοίξει την πόρτα για να εισέλθει στο διαμέρισμά, καθώς φοβήθηκε για τη ζωή της και των παιδιών τους, έβαλε φωτιά στην είσοδο της πολυκατοικίας και πυρπόλησε τα κουδούνια από τα θυροτηλέφωνα με αποτέλεσμα να αναστατώσει όλους τους ενοίκους της πολυκατοικίας. 38xronos_apeili__2_ 38xronos_apeili__3_ 38xronos_apeili__1_

«Φοβάμαι για τη ζωή μου και για τα παιδιά»

Όπως ανέφερε στην κατάθεσή της η 29χρονη γυναίκα, δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρώην σύζυγός της την απειλεί, ασκεί λεκτική και σωματική βία σε βάρος της, με αποτέλεσμα να πέφτει συστηματικά θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

Ωστόσο, πάρα το γεγονός ότι έχει προχωρήσει σε 11 καταγγελίες στην ΕΛ.ΑΣ. και ο κατηγορούμενος μέτρα οκτώ καταδικαστικές αποφάσεις, εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερος με αποτέλεσμα η 29χρονη να φοβάται για τη ζωή της.

«Δύο χρόνια που είμαστε μαζί και τους τελευταίους τρεις μήνες που έχουμε πάρει διαζύγιο, συνέχεια με απειλεί ότι θα με σκοτώσει, θα με κάψει ζωντανή μαζί με τα παιδιά και ότι θα μας βάλει αλυσίδες», ανέφερε η γυναίκα ξεκινώντας την κατάθεσή της στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Περιγράφοντας το τελευταίο περιστατικό, η 29χρονη, με καταγωγή από την Αλβανία, ανέφερε ότι όλα έγιναν στις 04:30 όταν ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε στην πολυκατοικία και ξεκίνησε να χτυπάει επίμονα το κουδούνι της. «Φοβήθηκα και δεν άνοιξα την πόρτα, μόλις κατάλαβα ότι ήταν αυτός κάλεσα την αστυνομία.

Παραβίασε την κεντρική είσοδο με κατσαβίδι και ανέβηκε στον τέταρτο όροφο. Φώναζε έξω από το διαμέρισμα “άνοιξε, θα κάψω ζωντανή εσένα και τα παιδιά”. Τα παιδιά μας έκλαιγαν, γίνονται συνέχεια τέτοια περιστατικά», είπε η γυναίκα.

Συνεχίζοντας την κατάθεσή της για το ασύλληπτο περιστατικό, ανέφερε ότι ο πρώην σύζυγός της κατέβηκε στην είσοδο και έβαλε φωτιά στα κουδούνια. «Υπήρχε μάρτυρας που τον είδε να βάζει φωτιά.

Καλέσαμε την πυροσβεστική και την αστυνομία. Είπα ότι το έκανε ο πρώην σύζυγός μου και ότι μας απειλούσε, όπως πολλές άλλες φορές, ότι θα μας κάψει ζωντανούς. Με κυνηγάει στη δουλειά, στο σχολείο δεν αφήνει τα παιδιά, απειλεί τη ζωή μου και τα παιδιά μου», κατέθεσε το θύμα.

Όπως εξήγησε η γυναίκα έχει καταγγείλει 11 φορές περιστατικά ενδοοικογενειακής βία στην αστυνομία, ενώ ο πρώην σύζυγός της μέτρα οκτώ καταδικαστικές αποφάσεις, ωστόσο έχουν αναστέλλουσα δύναμη και αφήνεται ελεύθερος.

«Είμαι κάθε μήνα στα δικαστήρια. Δύο χρόνια γίνεται αυτό, από τότε που είμαστε σε διάσταση και μετά το δικαστήριο», είπε, ενώ σε απόγνωση συμπλήρωσε: «Θα με σκοτώσει αν τον αφήσετε ελεύθερο, είμαι σίγουρη.

Αν τον αφήσετε θα με σκοτώσει».

«Θέλει να είναι κοντά μου, να με δέρνει, να με χτυπάει μπροστά στα παιδιά. Τον Αύγουστο με χτύπησε στο πάρκο, μπροστά στα παιδιά μας», υπογράμμισε η 29χρονη. 38xronos_apeili__5_ 38xronos_apeili__6_

Αρνήθηκε τις κατηγορίες ο 38χρονος

Από την πλευρά του ο 38χρονος κατηγορούμενος, αλβανικής καταγωγής, υποστήριξε – χωρίς να πείσει το δικαστήριο – πως όσα καταγγέλλει η 29χρονη είναι ψέματα και πως ουδέποτε έχει απειλήσει την πρώην σύζυγό του και τα παιδιά και πως δεν έχει ασκήσει βία σε βάρος της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.