Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν διακινητές που κρατούσαν ομήρους οκτώ παράνομους μετανάστες σε ισόγειο

Πώς αποκαλύφθηκε το περιστατικό απαγωγής και ομηρίας

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν διακινητές που κρατούσαν ομήρους οκτώ παράνομους μετανάστες σε ισόγειο

Όμηροι των διακινητών τους ήταν οκτώ παράνομοι μετανάστες, στην πλειονότητά τους από το Μαρόκο, που μόλις είχαν εισέλθει στην ελληνική επικράτεια, καθώς φαίνεται πως κρατούνταν παράνομα σε ισόγειο διαμέρισμα στην περιοχή της Κασσάνδρου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μέχρι να καταβάλουν λύτρα για να αφεθούν ελεύθεροι.

Το νέο περιστατικό απαγωγής και ομηρίας παράτυπων μεταναστών αποκαλύφθηκε, όταν ένας εκ των κρατούμενων επικοινώνησε με εκπρόσωπο Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, που με τη σειρά του απευθύνθηκε στην Αστυνομία. Ακολούθησε επιχείρηση της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης στο διαμέρισμα-«φυλακή», όπου εντοπίστηκαν οι οκτώ όμηροι και απελευθερώθηκαν, ενώ συνελήφθησαν οι τρεις διακινητές τους (24, 26 και 23 ετών), με καταγωγή από την Παλαιστίνη, τη Συρία και την Αλβανία.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσαν τα θύματα, είχαν εισέλθει παράτυπα τα προηγούμενα 24ωρα στην ελληνικά επικράτεια, πληρώνοντας 1500 ευρώ (έκαστος), ενώ τα λύτρα που τούς ζητήθηκαν να καταβάλουν ανέρχονταν σε 500 ευρώ, για καθέναν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε η εμπλοκή στην υπόθεση δύο ακόμη αλλοδαπών που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και αναζητούνται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.