ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Γεωργιανός ήρθε στην Ελλάδα για να μεταφέρει με ΙΧ Ιρακινούς – Δεν θα απελαθεί κανείς τους

Συν εννέα οι νέοι κάτοικοι στη χώρα

Γεωργιανός ήρθε στην Ελλάδα για να μεταφέρει με ΙΧ Ιρακινούς – Δεν θα απελαθεί κανείς τους

Στα χέρια αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών έπεσε ένας 21χρονος Γεωργιανός «πρόσφυγας» διακινητής μεταναστών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 21χρονος εντοπίστηκε σε κοντινή περιοχή στις Σέρρες από τους αστυνομικούς να οδηγεί όχημα και στη θέα των αστυνομικών ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει, εμβολίζοντας υπηρεσιακό όχημα και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ωστόσο λίγο αργότερα ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Όπως διαπιστώθηκε, λίγο νωρίτερα είχε αποβιβάσει από το όχημα 8 αλλοδαπούς υπηκόους Ιράκ, εκ των οποίων οι 5 δηλώνουν ανήλικοι,  τους οποίους μετέφερε με σκοπό τη «μη νόμιμη» προώθηση τους προς το εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Να σημειωθεί ότι η είσοδος στη χώρα είναι ελεύθερη, απαγορεύεται όμως ρητά η μετακίνηση εντός της χώρας με ΙΧ ή οποιοδήποτε  άλλο τύπο οχήματος.

Εάν οι Ιρακινοί κινούνταν πεζή, ή με κάποιο ΜΜΜ θα μπορούσαν να πάνε στην περιοχή της αρεσκείας τους.

Το όχημα κατασχέθηκε, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του οδηγού, ο οποίος στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Όπως  επίσης σημειώνεται ούτε ο Γεωργιανός ούτε οι Ιρακινοί θα απελαθούν από τη χώρα.

Οι τελευταίοι αφού καταγραφούν με ότι στοιχεία επιλέξουν τα δώσουν οι ίδιοι, θα μεταφερθούν στην ενδοχώρα, όπου και ο αρχικός τους προορισμός, για μόνιμη εγκατάσταση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.